Útok na psa stál majitelku ucho. Život jí zachránila zimní bunda

Žena chránila svého bígla
 

O třetinu ucha přišla na Českolipsku osmadvacetiletá žena, když bránila svého bígla, kterého napadl kříženec australského a asijského honáckého psa. Před vážnějšími následky ženu ochránila zimní bunda. Majiteli agresivního psa hrozí až čtyři roky vězení pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Žena se vracela domů z vycházky se svým bíglem, když se potkala s přiopilým vrávorajícím mužem s lahví piva v ruce. Kolem něj volně pobíhal urostlý kříženec honáckého psa.

"Ten, jakmile bígla spatřil, rozeběhl se k němu a okamžitě na něj zaútočil. Žena se mu (bíglovi) snažila pomoct a aby ho uchránila před roztrháním, zalehla ho," uvedla mluvčí policie Baláková. Ačkoliv se podle mluvčí majitel opakovaně snažil svého agresivního psa přivolat zpět, neměl nad ním žádnou kontrolu. "Než se mu ho podařilo od napadené ženy odtrhnout, stačil jí jeho pes nejen pokousat na rukách, ale také ji připravil o třetinu ucha, kterou ukousl," pokračovala policistka.

Zimní bunda...

Poraněnou ženu záchranná služba převezla na chirurgickou ambulanci, kde jí zdravotníci sešili tržné rány na rukách a ošetřili částečně prokousnuté předloktí. "Před vážnějšími následky ji uchránila silná zimní bunda a teplé oblečení pod ní. Poranění ucha je ale bohužel ztrátové, a tudíž jí zůstanou trvalé následky," dodala Baláková. Ošetřit potřeboval i bígl. Kromě kousanců měl i větší tržnou ránu v oblasti třísel, která si podle policejní mluvčí vyžádala ve veterinární ordinaci rozsáhlejší šití.

KAM DÁL: Šetřit v kuchyni je hračka. Lepší hospodaření vám přinese i několik tisíc za rok

 

Klíčová slova:
pes