Vlna opožděných a zmatených SMS zaplavila USA. Některé byly staré od února

Kdy je ten správný čas dát dětem telefony?
 

Mnoho Američanů ve čtvrtek překvapila vlna záhadných textových zpráv, které objevili ve svých telefonech. Esemesky jako by navazovaly na dávno ukončenou korespondenci, některé byly zcela nesrozumitelné a mezi příjemci způsobily zmatek. Podle agentury AP jsou příčiny komunikačního karambolu nejasné.

Operátoři problémy připouštějí, příčinu ale svádějí na infrastrukturu, případně na dotazy a stížnosti nereagují, uvedla AP. Podle společnosti T-Mobile šlo o důsledek závady způsobené nejmenovanou "třetí stranou", mluvčí operátora Sprint hovoří o následcích "síťové údržby".

Nejpravděpodobnější je podle AP vysvětlení, že systémy uvolnily textové zprávy zadržované z neznámých důvodů několik měsíců, možná od února. Někteří uživatelé si prý vybavují, že jim SMS zprávy připomněly komunikaci z letošního jara. Mnohým ale porucha způsobila nepříjemnosti.

Zmatek s milenkou

Marissa Figuerová z Kalifornie dostala ve čtvrtek vzkaz od svého bývalého manžela, s nímž už měsíce odmítá mluvit. Zprávu od své někdejší choti dostal i on a oba se podezírali ze zákeřných intrik, než se věc vysvětlila. Jistému Josephu Gomezovi nabízela vášnivé setkání milenka, s níž se před měsíci rozešel. Několik lidí dostalo znepokojivou zprávu z nemocnice o stavu svých blízkých, kteří se už ve skutečnosti uzdravili.

Kolik lidí zpožděné zprávy dostalo, americká média neuvádějí. Podle AP se ale zdá, že problém byl všudypřítomný.