Pohár Fotbalové asociace zná dvojice pro první kolo

 

Více jak třicítku zapásů, úspěšné tažení Pražáků a jedno velké překvapení přineslo víkendové předkolo poháru Fotbalové asociace ČR.

Neohroženě do národního poháru vykročili hráči FK Brandýs nad Labem. Na půdu nováčka 1.A třídy zavítal divizní TJ Sokol Nové Strašecí, který byl po porážce 3:0 z dalších bojů vyřazen. Že se nebojí soupeřů z vyšších soutěží ukázali v Brandýse už podruhé za sebou. Ve středečním přípravném zápase porazili účastníka krajského přeboru Mnichovohradišťský SK v poměru 4:2. Šňůru z vítězných zápasů mohou v Brandýse navázat v příštím kole poháru, v kterém hostí třetiligový Loko Vltavín.

 

Na prahu soutěže skončila z pražských celků pouze Aritma, kterou přemohli hráči kladenského SK. Ti se už příští víkend mohou těšit na domácí duel se soupeřem z Králova Dvora. Přes Sokol Libiš postoupil do prvního kola poháru pražský tým ABC Braník, který klub z Mělnicka porazil 3:2. Do cesty se teď Bránickým staví FK Slavoj Vyšehrad. Ze hřiště Litvínova si odvezla jednogólovou výhru pražská Admira, která doma přivítá FC Graffin Vlašim. Meteor Praha zvítězil nad Rako Rakovník 2:0 a jeho další pouť povede do Tachova. Až penaltové kopy přinesly rozhodnutí v duelu Loun a Neratovic. Remízový stav 1:1 nakonec ve svůj prospěch zvrátili Středočeši, kteří se pokusí úspěch zopakovat proti SK Sokolu Brozany. Dál pokračuje i SK Český Brod, který pokořil TJ Tatran Sedlčany 2:1. Příštím soupeřem Českobrodských bude druholigové Ústí nad Labem. S pohárem se naopak loučí SK Úvaly, které nestačily na celek z Vysokého Mýta.

 

Nově do 1. kola poháru o příštím víkendu zasáhne SK Benešov, jehož protivníkem bude Olympie Hradec Králové. Premiéru v novém ročníku Poháru Fotbalové asociace si o víkendu rovněž odbytou Štěchovice, které k utkání pojedou do Chomutova a SK Zápy, které budou hostit i třetiligový FK Kolín.

Klíčová slova: