Roztočtí chtějí moderní workout hřiště. Jak to vypadá v okolních městech?

V Roztokách zatím chybí moderní workout hřiště
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Cvičení s vlastní vahou venku je čím dál tím populárnější. Spousta měst kolem Prahy má vlastní workoutové hřiště. Roztočtí by to stávající chtěli mít zmodernizované. Jak vypadají hřiště v okolních městech nad Prahou?

Street workout je sport, kde se kombinuje cvičení s vlastní vahou, posilování a akrobacie s gymnastickými prvky. Těší se velké oblibě ve světě, protože dává všem možnost procvičit celé tělo venku. Nejrozšířenější je asi v Rusku, USA a na Ukrajině. Typický trénink se často skládá z cvičení na venkovních konstrukcích a zahrnuje statické cvičení (lidská vlajka, přední a zadní páky nebo planche: držení těla v přímce pomocí rukou) 

"V Roztokách chybí smysluplné posilovací hřiště, jelikož to co stojí v Ticháči je skoro k ničemu. Chtěl bych aby se v našem městě dalo cvičit aniž by se muselo chodit do placené," píše v diskuzní skupině Artom L.

Na to mu odpověděl pan Jarda: "Držím palce Artome a pokud bude potřeba, také rád pomohu s protlačením revitalizace hřiště v Ticháči. Co jsem slyšel, tak se něco skutečně chystá."

Další diskutující podotýká: "Takovouhle prolézačku jsem měl v roce 1976 ve školce na zahradě."

Zatím nevíme, jaká je budoucnost hřiště v Tichém údolí v osmitisícových Roztokách, ale víme, jak vypadají workout hřiště v okolních městech.

Například Klecany ležící na druhé straně řeky mají přes 3 tisíce obyvatel, a přesto jejich cvičiště u řeky vypadá trochu nověji. Jenže místní si tu vystačí třeba i s lodí a nebo podložkou.

Ovšem ani siláci z Mělníka nezačínali jinak. Ještě loni cvičili na polorozpadlé hrazdě od vojáků v lese a nebo na prolézačkách.
 

Takhle vypadá venkovní posilovna v Roztokách. " "Takovouhle prolézačku jsem měl v roce 1976 ve škloce na zahradě," podotýká jeden z diskutujících na facebooku.
Zobrazit fotogalerii (4)

Odolena Voda (5,7 tisíce obyvatel) se může pochlubit workoutovým hřištěm z loňského roku. Cvičícími ve fotogalerii jsou mělničtí workoutisté.

Pětitisícová Odolena Voda má moderní workout hřiště
Zobrazit fotogalerii (3)

 

Stejně tak osmnáctitisícové Kralupy nad Vltavou mají venkovní posilovnu k dispozici od roku 2014.

Mělničtí workoutisté trénovali i v Kralupech nad Vltavou
Zobrazit fotogalerii (4)

 

 

Na začátku letošního září se slavnostně otevřelo workout hřiště na Mělníku, který má 19 tisíc obyvatel. Působí zde tým Workout Mělník. "Náš hlavní tým má 10 členů z toho 4 jsou ve výkonném výboru. Založení klubu je od 9.5.2014 ale oficiálně jsem zapsaným spolkem Workout Mělník z.s. od 19.11.2015. Máme i zájmový kroužek klubu který má 18 členů," říká předseda spolku Tomáš Vágner.

 

Starosta Mikeš v září přestřihl pásku u nového workout hřiště na Mělníku
Zobrazit fotogalerii (7)

 

Neratovice (16 tisíc obyvatel) se letos na podzim také dočkaly své vlastní venkovní posilovny.

Pablo Chris Novák z týmu Workout Mělník ukázal Neratovickým některé cviky
Zobrazit fotogalerii (3)
Klíčová slova: