Obce mohou své weby přihlásit do soutěže Zlatý erb

Soutěž Zlatý erb probíhá letos již po osmnácté
 

Zlatý erb je nejpopulárnější klání měst a obcí o nejlepší webové stránky či elektronickou službu. Byla založena v roce 1999 jako nástroj pro podporu modernizace místních samospráv. 

Soutěž Zlatý erb byla v roce 2002 oceněna jako finalista světové prestižní ceny Stockholm Challenge Award a v roce 2011 zvítězila v soutěži Český zavináč. Vyhlašuje ji Sdružení Zlatý erb a organizuje společnost WEBHOUSE, s.r.o.

Krajská kola

Tak jako v předchozích letech bude letos probíhat dvoustupňově. Nejprve se uskuteční krajská kola pod patronací jednotlivých krajských úřadů. Z nich vzejdou soutěžící celostátního kola, které vyvrcholí slavnostním předáním cen na konferenci ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě) 4. a 5. 4. 2015 v Hradci Králové.

Šanci mají všechny kraje

Účastníci z nevyhlašujících krajů budou hodnoceni společně pomocí zjednodušeného testu. Do celostátního kola postoupí ti nejlepší. V celostátním kole poprvé pomohou s hodnocením vybraných kritérií odborníci z projektu Přístupnější stát.

Uzávěrka koncem ledna
Přihlášení pro města a obce bylo zahájeno v úterý 5. ledna 2016 a probíhá prostřednictvím stránek Zlatý erb. Uzávěrka je 28. ledna v 16 hodin. Krajská kola budou zahájena 1. února a jejich vítězové budou v jednotlivých krajích vyhlášeni na slavnostních ceremoniálech v průběhu měsíce března letošního roku. 

Klíčová slova: