Dvě zlata na úvod. Český pohár v cross country pro Sokol Veltěž

Natálie Klímová ze Sokola Veltěž obsadila v kategorii starších žákyň 12. místo
Zobrazit fotogalerii (4)
 

O uplynulém víkendu se rozjel kolotoč Českého poháru v Cross Country MTB na trati v Praze Řepích. Tento závod byl zároveň kvalifikační pro olympijskou nominaci, proto byla k vidění téměř celá česká bikerská špička. Oranžové barvy závodníků z Veltěže u toho samozřejmě nechyběly.

Nejprve se na start v nejmladší kategorii postavilo pět veltěžských nováčků na Českém poháru. Startovní pole čítalo 54 závodníků. Výtečně se předvedli zejména Filip Jech a Kryštof Král, kteří se celý závod pohybovali kolem desátého místa. Ostatní si také nevedli špatně. Přes drobné jezdecké a taktické chyby sbírali především cenné zkušenosti.

 

14. května si přijďte zazávodit a potkat nové kamarády do Černošic. Koná se tu oblíbený FunRide

V kategorii mladších žákyň hájila barvy Sokola Veltěž Veronika Mišoňová. Krátce po startu se připletla do drobné kolize a poté se celý závod drala statečně dopředu. Dokázala vybojovat 5. místo, které je jejím nejlepším dosavadním výsledkem na Českém poháru.

 

Po vyčerpávajících bojích dvě první příčky. Tituly vybojovala děvčata

 

Ke kategorii starších žákyň vzhlíželi cyklisté z Veltěže s největšími nadějemi. Čekali, zda jejich holky potvrdí svou výkonnost z loňské sezóny. Zuzana Kadlecová se od počátku pohybovala v první čtveřici, která diktovala tempo závodu. K nim se později dotáhla i Aneta Novotná. Poslední kolo bylo napínavé až do cílové rovinky, kde se bojovalo o každý metr. Nakonec Zuzka vybojovala své premiérové vítězství v Českém poháru a Aneta byla spokojena se čtvrtým místem, osobním nejlepším výsledkem. Činila se i Natálie Klímová, která obsadila krásné 12. místo a Katka Suchá, která po nervózním úvodu dosáhla na 27. místo.

 

Sokol Veltěž bude v druhé polovině května pořádat otevřený cyklistický závod. Více na Mistrovství regionu v cross country. Na vítěze čeká duhový trikot

V juniorech měl skvěle rozjetý závod i Matěj Mišoň, kterého však ve třetím kole potkaly technické problémy v podobě zahryzlého řetězu. Ty ho odsoudily k dlouhému běhu do další technické zóny, kde mu vzniklý defekt opravili. Matějovo jméno se ve výsledkové listině objevilo na čtyřicáté páté pozici.

 

Poslední kategorií, ve které měli Veltěžští zastoupení, byla kategorie kadetek. Do ní letos povýšila Magdalena Mišoňová, která se postavila většinou starším soupeřkám a po prvním kole se držela v první trojici. Patrně jí to bylo málo. Ke konci druhého kola nastoupila k trháku a osamostatnila se na vedoucí pozici. Ve třetím kole si náskok pohlídala a dokonce jej i mírně navýšila. Přijela do cíle sice totálně vyčerpaná, ale nesmírně šťastná. Neboť to pro ní bylo již osmé vítězství v řadě na závodech Českého poháru.

 

Pavel Mišoň (redakčně upraveno)

Klíčová slova: