POČASÍ: Babí léto nás příjemně ohřeje, teploty zůstanou atraktivní po celý týden

Babí léto nám zpříjemní druhou polovinu října. Podívejte se na krásné fotky podzimních teplých dnů, které najdete v naší fotogalerii
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Možná to v poslední době vypadalo, že už se léto nepokusí o návrat a přenechá počasí v plné režii podzimu a blížící se zimě. Opak je ale pravdou a díky tomu nás v příštím týdnu čekají velmi atraktivní teploty.

Už závěr aktuálního týdne byl nadprůměrně teplý a přinesl v některých částech naší země i teploty nad 20 °C, což byla bezesporu vítaná změna oproti velmi chladným předešlým týdnům. Nemusíme se navíc strachovat o to, že by babí léto nějak rychle odešlo, pokračovat totiž bude i nadále.

V říjnu hodně žaludů a bukvic oznamuje zimy víc.

Nejteplejší bude začátek týdne

Během něj se na obloze udrží jasno, případně polojasno s minimem oblačnosti, která by se měla udržet po celý den. Noční teploty sice budou poměrně nízké a při vyjasnění se mohou dostat i pouze ke 3 °C. Ty odpolední budou ale minimálně v pondělí a v úterý na většině území nad 20 °C, a tudíž velmi příjemné.

Od středy začnou teploty mírně klesat, ovšem nebude to nic extrémního. Pouze to bude důsledek zvýšení oblačnosti, která se udrží až do konce týdne. Nejchladnější bude právě středa, kdy se teploty dostanou pouze do rozmezí 11 až 15 °C, pokud ale bude déletrvající sluneční svit, pak klidně mohou vystoupat až k 19 °C.

O víkendu by měly být teploty opět zajímavé, ovšem očekávají se dešťové přeháňky, a to na většině našeho území. Nejvyšší denní teploty 14 až 19 °C, postupně 12 až 17 °C. Hodně se mluví o tom, že právě následující týden bude tím posledním “teplým” v tomto roce, a tak si ho pořádně užijte.