Mejdan z Václaváku: Tomio Okamura novým patronem českého národa a SPD jako blaničtí rytíři

Svatá trojice
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Blaničtí rytíři stále spí, a tak musel přijít Tomio Okamura, aby světu ukázal svoji armádu nadšených obránců českého národa. Na Václavském náměstí se díky tomu rozhořela láska pochopení a inspirativní tolerance. Pod sochou sv. Václava tak Češi byli svědky historické chvíle.

„Takhle vysoko skáče můj pes,“ vyprávěl své kamarádce muž z davu příznivců SPD oblečený ve vojenské uniformě. Nevinné vyprávění o neuvěřitelných schopnostech pánova kokršpaněla zrovna obdivovala žena se svastikou na krku.

Setkání příznivců SPD tak odhalilo velmi důležité politologické údaje. Voličská základna Tomia Okamura se rekrutuje z hinduistů a pejskařů. Média si však všechno vyložila po svém. Chvíli po svém vlasteneckém vystoupení Tomio zářil jako vycházející slunce.

Na pódiu se totiž sešli všichni jeho hrdinové, jejichž fotografie nosí ve své peněžence. Marine Le Penová a Geert Wilders svého česko-japonského kamaráda přijeli podpořit v šíření lásky a přátelství a Tomio to nebere na lehkou váhu. Volba místa pro takto důležité setkání nebylo náhodné. Okamura se totiž inspiruje od patrona našeho národa sv. Václava.

Proroctví       

Údajně vše předpověděla už slavná Sibyla. Překlad z jejího rukopisu zhotovil sám poslanec za SPD Miroslav Rozner, který má latinu v malíčku. Takto zní přesný překlad:

„Až Čech s japonskou krví usedne na koni, bude vykonán poslední Ortel nad nespravedlností v českém království. Budiš tento vyvolený světlem zářícím na lepší zítřky, kde vládnou ostnaté dráty, mastná strava a nekvalitní vlastenecké písně. Ty budou znít po celé náměstí, kde stojí socha patrona sv. Václava.“

Proroctví se tak naplnilo, až na jeden malý detail. Tomio Okamura nenasedl na koně a že se hodně snažil. Údajně si rok před dnes již památnou akcí zaplatil osobního kouče na jezdectví. Podnikatel, politik a mistr photoshopu tak měl přidat ještě jednu novou obdivuhodnou vlastnost.

Nastal však zásadní problém. Nenašel se kůň, který by se tohoto těžkého úkolu zhostil bez problémů. Už první pokus leccos naznačil. Klisna jménem Marine se s Tomiem v sedle vrhla na bláznivý úprk na východ. Smutný příběh skončil až na náměstí ve Zlíně. Město, kde předseda SPD vyrůstal, však pravděpodobně nebylo cílem cesty, ale ubohému koni už došly síly. 

Den D

Předseda SPD tak nenaplnil přesné znění starého proroctví, protože se nenašel kůň, který by snesl tíhu velkého poslání. Tomio Okamura tak musel zapojit poněkud netradiční řešení. Mimo zraky milujícího davu příznivců nasedl alespoň na pár vteřin na samotnou sochu sv. Václava.

Z této situace neexistuje žádná fotodokumentace, ale na základě záznamů z průmyslových kamer vyjela policejní hlídka na Václavské náměstí kolem 4. hodiny ráno s tím, že se jakýsi japonský turista snaží osedlat slavnou sochu.

Tiskový mluvčí Policie ČR republiky se k tomuto případu vyjádřil vyhýbavě. “Případ stále vyšetřujeme. Nemůžeme tak podezření ani vyvrátit, ani potvrdit.”

Ať mír dál zůstává

Slavný den Tomia Okamury se jistě zapíše do historie našeho národa opravdu tučným písmem. Mírumilovné setkání plné přátelství a naděje tak ukázalo, jak vypadají anonymní tváře, které pod příspěvky pana předsedy posílají svůj obdiv a několik podivných emotikonů.

Média však hovoří o hajlujícím příznivci ve vojenské uniformě, kterému dodávalo sebevědomí pár mladých chlapců s plným odhodláním bránit výhradně české zájmy. Evropa se tak nemusí bát. V samém srdci starého kontinentu se totiž probouzí Okamurovi rytíři, kteří v nejhorším zastoupí ty spící hrdiny v hoře Blaník.

Teď už nezbývá nic jiného než se modlit, aby se Tomio nenaučil jezdit na koni. Kdyby se totiž naplnilo proroctví, přišla by řada zásadních změn. Okamura by tak nahradil sv. Václava na soše, která žehná z nejslavnějšího náměstí v České republice. Nechme se překvapit.

Klíčová slova:
SPD