Ať hledáte jakékoliv druhy šroubů, víme, kam sáhnout

Pro šroub je charakteristickým i druh hlavy
  |  Komerční sdělení

Sehnat konkrétní šroub či šrouby někdy nebývá snadné. Nekupujte je po hobby marketech. Perfektní sortiment šroubů, které se hodí rovněž pro elektronická a elektrická zařízení, nabízí e-shop TME.eu.

Provozovatelem tohoto e-shopu, který dnes zásobuje zákazníky ve více než 150 zemích světa, je polská společnost Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o. se sídlem v Lodži. V řadě z těchto zemí má přímo své pobočky. TME se specializuje především na dodávky elektronických a elektrotechnických součástek a polotovarů, a to pro velkoodběratele, maloodběratele i jednotlivce. Hodí se zejména pro malovýrobu, servis a repase, ale i pro domácí modeláře či kutily. Právě díky TME se stala dostupnost těchto součástek mnohem jednodušší pro každého. A v sortimentu nechybí ani různé druhy šroubů, které využijete nejen pro elektroniku, ale i další oblasti.

Šrouby jsou potřebnými mechanickými součástkami i pro elektrotechniku

Pro elektro jsou šrouby důležitým způsobem vytváření rozebíratelných spojů. Málokteré zařízení nepracuje se šroubovanými spoji. I ta nejjednodušší, téměř nerozdělávatelná, mají ve výsledku šrouby alespoň jako ochranu před nechtěným vniknutím dětí k baterii.

TME dodává šrouby od prestižních výrobců, mezi kterými nechybí Bossard a Kraftberg. V menším pak firma nabízí sortiment Dremec, Dromet, Elesa+Ganter, Fix&Fasten, Keystone, Richcoo a Yato.

Perfektní vyhledávání šroubů podle parametrů

Představa, že se proklikáváte obrovskou nabídkou šroubů, abyste našli ten svůj malý šroubek, který tak nutně potřebujete, lákavou není. TME je však ve svém e-shopu na nás perfektně připravená. Šrouby si lze vybírat velice podrobně podle specifikace jednotlivých parametrů, které hledáte.

V první řadě si vybíráte typ montážní součástky, protože kromě běžných šroubů může jít i o závitovou tyč, objímku, montážní spojku nebo třeba specifický šroub s okem. Volíte si materiál, přičemž nejčastěji jde o ocel. K dispozici jsou ale i různé typy nerezavějící oceli, kyselinovzdorná ocel, mosaz a polyamid.

Pro šroub je charakteristickým i druh hlavy. Ta bývá válcová, kuželová, šestihranná, kulatá, křídlová, pro plomby, rýhovaná, s okem, ale může jít i o šroub bez hlavy. Liší se taktéž drážky – imbus, Phillips, plochá, Pozodriv, Torx, čtvercová, případně jde o bezdrážkový šroub. Specifikovat výběr lze i podle velikosti drážky.

TME má v nabídce šrouby od 2 mm až po 1 000 mm. Jedním ze základních kritérií výběru šroubů je samozřejmě závit. Ty společnost nabízí jak metrické (od M1 do M16), tak i palcové. Distribuuje šrouby i vruty. Volit lze i stoupání závitu. Pokud hledáte šrouby odpovídající konkrétní normě, volit lze podle normy ISO, DIN i BN.

 

Klíčová slova: