Miloš Zeman zase mluvil jako dlaždič. Štamgasti z páté cenové ho musí milovat

Miloš Zeman prý nedělá předvolební kampaň
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Pokud by prezident Miloš Zeman nepostoupil do druhého kola prezidentských voleb, nepodpořil by v něm žádného ze svých soupeřů. Nemají podle něj potřebné zkušenosti. V rozhovoru pro Frekvenci 1 nezapomněl ani vulgární výrazy, za které by každý slušný rodič dal svým dětem pár facek. 

Prezidentovi vadí fakt, že žádný z kandidátů podle něj neovládá dobře politické řemeslo. "Pokud bych neuspěl ve volbách, což se může klidně stát, tak protože nebudu mít koho si vybrat, tak ve druhém kole nepůjdu volit," řekl. Není to tak dávno, kdy vykřikoval, že by volby měly být pro každého povinné. Opět kam vítr, tam plášť.

Zeman nedal voličům doporučení, pro koho hlasovat. "Volte, koho chcete. Ale volte na základě toho, jakou práci kandidáti odvedli pro Českou republiku. Co je za nimi a nikoli, co vám slibují," uvedl. Je však docela zvláštní, že zmínil právě toto, když naopak podporuje předsedu hnutí ANO Andreje Babiše, který za sebou příliš politické práce nemá a před volbami se soustředil právě na sliby a populistické výkřiky. U Miloše Zemana už jsme si však zvykli na to, že říká, co se mu zrovna hodí.

Podle posledních průzkumů je Zeman favoritem volby. Měl by postoupit z prvního místa, jeho nejpravděpodobnějším soupeřem ve druhém kole je podle průzkumů bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš.

Takhle nemluví prezident

Zeman ani tentokrát nezapomněl v rádiu na vulgární výrazy. "Já opravdu nevidím důvod, proč pořádat pochody Prahou a ukazovat tam nahou prdel," řekl v souvislosti s každoročním pražským průvodem gayů, leseb a bisexuálů, když odpovídal na dotaz ohledně adopcí dětí homosexuálními páry.

Vyjádření později zopakoval, zároveň ale podotkl, že homosexuální páry by měly mít stejná práva jako heterosexuální a že proti adopcím nic nemá. Jeho vyjádřování bylo sice tentokrát o "level" jinde než legendární výroky, v nichž používal hanlivé výrazy pro dámské přirození. Přesto opět dokázal, že má zřejmě neodolatelnou potřebu zalíbit se hlavně návštěvníkům hospod páté cenové skupiny.

Uvidíme, jak na jeho slova zareaguje Frekvence 1. Zmíněné vulgarity Zeman použil v minulosti také v živém rozhlasovém vysílání Českého rozhlasu. Rozhlas poté rozhodl, že pořad má být napříště předtáčen, Zeman na to ale nepřistoupil, tradiční rozhovory tím naštěstí skončily.