Pospíšil: Každý slušný prezident by podpořil oběti komunismu, Zeman jede na sjezd KSČM

Zeman s Babišem si mohou gratulovat, jeden podporuje druhého a KSČM je náhle ve hře
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Únorový převrat sice proběhl už před sedmdesáti lety, přesto by bylo velkou chybou zapomenout. Rok 1948 byl milníkem, který naši zemi uvrhl do hluboké komunistické totality. Ta následně stála život Miladu Horákovou a dalších 247 popravených lidí. Dopustíme, aby se něco podobného opakovalo?

Sedmdesáté výročí komunistického puče z února 1948 je nutné zdůrazňovat právě ve chvíli, kdy se poprvé od roku 1989 rodí vláda s podporou KSČM. "Komunisté nikdy nebyli tak blízko moci jako dnes," říká předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, který se na Václavském náměstí zúčastní Demonstrace za svobodu, demokracii a svobodné podnikání.

Krutá čísla komunismu: 248 lidí bylo popraveno, čtyři a půl tisíce lidí zemřelo ve věznicích, dalších 200 tisíc lidí komunisté uvěznili jen za jiný politický názor. Téměř 300 lidí zabili při pokusu překročit hranice a odejít ze země.

"Únorový převrat proběhl sice už před 70 lety, ale lidé by neměli zapomínat, co to naší zemi přineslo. Nebezpečí z vlády pár vyvolených vůdců je dnes největší od Sametové revoluce. Chci proto všechny vyzvat, aby si události roku 1948 připomněli a připojili se stejně jako my k některé z mnoha akcí, které se budou v neděli konat po celé zemi," má jasno Pospíšil.

Česká republika si výročí komunistického převratu připomíná během probíhajících jednání o nové vládě. "Nenechme si tím, že se KSČM účastní jednání o vládě, vnutit falešný dojem, že komunisté jsou běžnou parlamentní stranou. Komunismus sebral našim občanům svobodu, rozbíjel rodiny a stojí za smrtí tisíců lidí v tehdejším Československu. TOP 09 nikdy nepodpoří vládu, kterou řídí bývalý agent komunistické Státní bezpečnosti, nebo vládu, která se opírá o jediný komunistický hlas," doplnil předseda Evropského parlamentu.

Vadí mu také přístup rpezidenta Miloše Zemana. Kritizuje ho zejména za jeho avizovanou účast na sjezdu KSČM. "Každý slušný prezident země by šel uctít oběti komunismu k památníku Milady Horákové, hovořil by o zločinech komunistického režimu a vybízel k poučení z minulosti. Miloš Zeman ale jede na sjezd KSČM."