Milující syn zastřelil otce. Prý to ale udělal pro jeho dobro, důvod vše vysvětluje

Glenn zastřelil svého otce, protože mu nebyla schválena žádost o eutanázii a neuvěřitelně trpěl
 

Glenn Stratton se i po tom, co udělal, považuje za oddaného syna, který svého otce zbožňoval, a mnozí mu dávají za pravdu. Tento čin totiž není tím, čím se zdá být, za kriminálními pohnutkami Strattona mladšího se skrývá vysvětlení.

Syn, který svému otci zasadil smrtelnou střelu, byl propuštěn z vězeňské vazby pro dobré chování. Odsouzen k odnětí svobody byl, protože zabil svého otce na jeho přání.

Jeho otec Colin totiž trpěl konečným stadiem rakoviny střev a v květnu 2020 kvůli nesnesitelným bolestem a utrpení, které mu nemoc způsobovala, pořádal o eutanázii pomocí tzv. "sebevražedné pilulky".

Podání tohoto prostředku mu ale bylo odmítnuto a byl tak ponechán v beznaději a nekončícím utrpení.

To ale jeho syn nesnesl. Colin totiž mimo rakovinu střev trpěl také celou řadou dalších závažných nemocí. Mimo jiné trpěl artritidou, chronickou bolestí a ztratil veškerou chuť.

V Austrálii sice můžete požádat o legální eutanázii, ale není jisté, že vám ji udělí. K tomu totiž musíte splňovat velmi konkrétní a striktní podmínky. Tyto požadavky ale otec Glenna Strattona bohužel nesplnil a asistence u umírání mu byla zamítnuta.

K tomu, abyste se kvalifikovali na eutanázii, musíte být fatálně nemocný dospělý člověk. To znamená, že vám lékaři dávají pouhých 6 měsíců života.

Je tu ale i výjimka, kdy o tento druh služby Australané mohou požádat i dříve. Jedná se o osoby trpící neurodegenerativními chorobami. Ti mohou o eutanázii požádat i v případě, že jim lékaři sdělí, že jim zbývá ještě rok života.

Svému doktorovi Colin dokonce řekl, že jestli mu tuto žádost nesplní, tak se zastřelí. Nakonec o to ale požádal svého syna. Oba si řekli, že se mají rádi a Stratton mladší zmáčkl spoušť.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Lovec duchů objevil opuštěné sanatorium, kde mučili pacienty. Videa sdílel na sociální síti.