Kam s dětmi o víkendu? To je přeci jasné, tady jsou naše tipy

Dopřejte dětem trochu zábavy! Uvidíte, že se budete bavit s nimi!
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Mezinárodní den dětí letos připadl poněkud nešťastně na všední den. Děti se však nemusí bát, že když si kvůli školním povinnostem nic neužily, tak přijdou zkrátka. Naopak! Celý víkend se nese ve znamení akcí pro ně.

Děti si zaslouží oslavit svůj den pořádně, a to v jejich stylu. Nebraňte se proto o víkendu žádným hrám ani aktivitám. Dost možná se přitom budete bavit s celou rodinou ještě víc než vaše děti. Navíc o víkendu očekáváme teplo a mírné přeháňky hrozí jen v neděli.

Hra magnety Všichni hráči se procházejí po prostoru. Vedoucí vyhlásí nějaký počet lidí a část těla, kterou se hráči musí spojit, jako by to bylo magnetem! Například "Magnety, spojte se hlavami po třech!" Kdo se nestihne spojit, vypadává. Je dobré začínat od rukou, nohou a pak se postupně propracovat k náročnějším - například nosy, zadky nebo chodidla. Hra je vhodná i na dětské dny, protože poslouží k seznámení dětí.

Sobota

Jestliže jste z Prahy, na výběr máte o víkendu hned 6 akcí, kde se děti budou královsky bavit. Cestu kolem světa s delfínem Péťou si děti užijí v sobotu na koupališti Petynka. Dozvíte se něco o sebeobraně přímo od policie! Dolnopočernický park nabídne nejen soutěže, ale i hudební doprovod skupin Mirai, Medvěd 009 a Last Station. Takže ideální možnost si trochu zatančit, pokud však nemáte tyto vlohy a raději byste něco uměleckého, ani to není nemožné. Přáli jste si někdy vyzkoušet výrobu ozdobné placky? Vezměte děti na Den dětí v Řeporyjích a tam si vyzkoušejte svou i jejich kreativitu.

V Kutné Hoře pojali dětský den netradičně v rybářském stylu a přizvali i Jakuba Vágnera, který povede rybářskou školičku. Ani menší děti nepřijdou zkrátka, čeká na ně Shrek, Křemílek s Vochomůrkou nebo Ariel. V Nymburku připravila dětem program radnice a bavit se budou různými hrami na fotbalovém hřišti. 

Mezinárodní den dětí se slaví každoročně 1. června. Den dětí má upozornit světovou veřejnost na práva a potřeby dětí.

Neděle

Neděle je pro děti ideálním dnem, kdy se potkat se živými dinosaury nebo se vžít do role paleontologa. Přesně tento program vás čeká ve Žlutých lázních. Pokud se však raději vrátíte v minulosti jen o kratší čas, určitě si zahrajte na indiány a navštivte indiánskou osadu. Vyzkoušíte si svoje schopnosti a rázem se ocitnete v srdci Divokého západu. Od 13 hodin vás bude bavit program na pódiu na Praze 6. Hry a zábava v pirátském stylu čeká děti na Praze 8. Takže papoušky a rum s sebou. Těšit se můžete i na luxusní námořnickou show s kapitánem Wikim. Hrad Křivoklát otevře své brány pro děti jak v sobotu, tak v neděli. Program od šermu přes tanec až k divadelní komedii by se totiž do jediného dne ani nedal nacpat!