Jak se v létě vyspat? Řešením je klimatizace

Ke klidnému spánku a příjemnějšímu ovzduší i během bílého dne vám rozhodně pomůže klimatizace
  |  Komerční sdělení

Horké teploty atakující hranici třiceti stupňů dávají zabrat všem, obzvláště pak dětem a starším lidem. Nepříjemné jsou i v noci. Vysoké teploty nejsou pro spánek optimální, spí se nám špatně, nemůžeme se přikrýt, ráno se budíme tak zpocení, že jsme zralí akorát na sprchu. Co s tím?

Planeta Země se otepluje a znát je to i na teplotách v ČR. Léta nyní míváme podstatně teplejší, než tomu bývalo kdysi. Také v českých domácnostech se tedy čím dál běžnější výbavou stávají klimatizace.

Co proti teplu příliš nezabírá?

Nejrychlejší a nejlevnější pomocí je pořídit si ventilátor. Bohužel tohle řešení příliš nefunguje. Ventilátor vás mírně ochladí, pokud je namířený přímo na vás, ale rozhodně nedokáže snížit teplotu v místnosti.

Často si lidé také pořizují venkovní rolety. Ty skutečně mohou pomoct, ovšem připravte se na vysokou investici. Navíc je možné, že vám domů vniká teplo i jinudy než okny – typicky třeba střechou, obzvlášť bydlíte-li v podkroví.

Jednoznačným řešením je klimatizace

Ke klidnému spánku a příjemnějšímu ovzduší i během bílého dne vám rozhodně dopomůže klimatizace. Existují různé varianty. Split, multisplit a přenosné klimatizace. Raději než tu přenosnou doporučujeme klasickou zabudovanou. Je totiž tišší a mívá vyšší výkon. Cenově nedostupná rozhodně není. Mimo sezonu slušnou klimatizaci pořídíte i pod dvacet tisíc korun, nyní v sezoně se vejdete do třiceti tisíc. Pořád jde tedy o levnější řešení než při nákupu venkovních rolet.

Nechte si nainstalovat klimatizaci také pro čistší vzduch

Klimatizace je pochopitelně vždy nutné navrhnout na míru podle velikosti a typu chlazeného prostoru. Obraťte se tedy na specialisty a nechte si poradit, jaké řešení by bylo vhodné právě do vaší domácnosti.

Neváhejte se informovat u společnosti 81klima, jež působí v různých oblastech ČR. Do konce července instaluje za zvýhodněnou cenu klimatizace Syen s funkcí STOP Virus. Ano, klimatizace vzduch nejen ochlazuje, může ho i čistit.