Pavouci a moli: Jak se jich jednoduše a účinně zbavit jednou provždy?

Zbavit se pavouků vám pomůže mimo jiné i tea tree olej
  |   zajímavost

S moly a pavouky má nemalé problémy celá řada domácností. Molové nás mohou připravit o zásoby jídla, ale i o oblečení. Pavouci nám sice nějak neškodí, ale jako spolubydlící je asi nikdo mít nechce. Naštěstí existují snadné a spolehlivé tipy a triky, jak se jich zbavit.

Právě teď se do našich domovů snaží dostat pavouci. Začíná totiž jejich sezona páření, a tak hledají teplé útočiště.

Naštěstí existuje hned několik způsobů, jak se jich můžeme lehce zbavit, a to dokonce i bez použití toxických chemikálií. Také jim ale můžeme poměrně snadno zabránit v tom, aby se do našeho domu či bytu dostali.

Sprej proti pavoukům

Nepotřebujete k tomu žádné speciální přípravky. Můžete si totiž do několika minut vyrobit svůj vlastní z běžných ingrediencí, které už nejspíše máte doma.

Potřebujete:

  • láhev s rozprašovačem
  • tea tree esenciální olej
  • vodu

Láhev s rozprašovačem stačí naplnit obyčejnou nebo destilovanou vodou zhruba do 3/4 a poté do ní nakapat zhruba 20 kapek tea tree esenciálního oleje. Nezapomeňte směs před aplikací pořádně protřepat.

Nakonec jen stačí váš domácí přípravek proti pavoukům nastříkat na místa, kde se nejvíce vyskytují, tedy zejména do rohů a mezi nábytek. Nezapomeňte směsí posprejovat také okolí dveří, oken a balkonů, můžete tak pavoukům zabránit ve vstupu do vašeho domu či bytu. Tito osminožci totiž silnou vůni tea tree přímo nesnáší, pokud ji tedy ucítí u vás doma nebo na vašem okně, tak raději zkusí štěstí o dům dál.

V případě, že vám dokonce ani tento preventivní krok nepomůže, se nebojte použít tea tree esenciální olej v jeho nezředěné formě. Můžete ho aplikovat na rámy oken a okraje dveří. Soustřeďte se ale pouze jejich vrchní část. Nezředěný tea tree esenciální olej totiž může být nebezpečný pro vaše domácí mazlíčky.

Jak se zbavit molů

Dalším nechtěným návštěvníkem v našich domovech v tomto období bývají moli. Ti nelítostně útočí na naše spíže i šatníky. Naštěstí ale, stejně jako pavouci, některé vůně zkrátka nesnesou. V případě molů jde o vůni levandule.

Ideální je levanduli nasušit, poté ji umístit do plátěných pytlíčků a rozmístit ji jak ve spíži, tak i ve skříních a komodách. Poukud se vám ale sáčky nechce vyrábět vlastnoručně, nezoufejte, můžete je lehce sehnat už hotové.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Levná podzimní výzdoba: Jak si domov zútulnit za pár korun.

Klíčová slova: