Levná podzimní výzdoba: Jak si domov zútulnit za pár korun

Se zútulněním bytu či domu vám pomohou mimo jiné i svíčky a teplé deky
  |   zajímavost

K tomu, abyste svou výzdobu sladili s nadcházejícím ročním obdobím, nemusíte utrácet tisíce. Dokonce i k velké změně vám postačí jen malé a hlavně levné dekorace, některé z nich si dokonce můžete přinést z lesa.

Každé roční období má něco do sebe, výjimkou není dokonce ani podzim. Někteří si při zmínce tohoto ročního období vybaví jen deštivé počasí a všudypřítomné bláto. Jde ale i o čas, který svou atmosférou přímo vybízí k vychutnávání si teplé čokolády s napínavou knížkou a mimo jiné také ke kuchtění dýní na sto způsobů.

Dokonce pokud nemáte v oblibě dýně, ani knihy, existují jednoduché způsoby, jak si toto roční období náležitě zpříjemnit. Jedním z nich je změna výzdoby.

Polštáře a povlečení

Jedním z těch nejjednodušších a nejlevnějších způsobů, jak okamžitě změnit vzhled vašeho domu či bytu, je změna povlečení a potahů na polštáře. Můžete zvolit povlečení v teplých, sytých podzimních barvách a dokonce i zvolit teplejší druh materiálu, který vám s postupným snižováním teplot přijde vhod.

Ideální je zvolit jakékoliv tóny oranžové a khaki barvy a zvážit semišové materiály.

Svíčky

Další skvělou volbou, pokud si chcete levně zútulnit domov, jsou svíčky.

Plápolající světlo svíčky a příjemná vůně, kterou uvolňují do místnosti, k podzimu zkrátka neodmyslitelně patří. Dokonce i pokud byste tedy chtěli v bytě změnit jen jednu věc, svíčka by byla tou pravou volbou. Pomůže vám totiž změnit prostředí vašich domovů z letního na podzimní za pár korun.

Ideální je zvolit svíčky s vůní skořice, dýně nebo pomeranče.

Šišky

Podzimně vyzdobit váš domov můžete dokonce úplně zadarmo. Stačí se jen vydat do lesa a přinést si domů několik větších a několik menších borovicových šišek. Poté je stačí jen umístit na poličky vedle knížek, doprostřed stolu nebo na skříňku pod televizi. Ideální je zkombinovat vždy jednu velkou šišku se dvěma malými.

Pletené deky

Zútulnit váš domov během několika minut dokáže i měkoučká deka. Ideální je zvolit deku pletenou, ta vás totiž nejen spolehlivě zahřeje, ale i skvěle vypadá. V momentě, kdy ji nebudete používat, může posloužit jako přehoz přes gauč či křeslo.

Zdroj: Darling Down South

KAM DÁL: Jak ušetřit na praní prádla: Důležité je i to, kdy pračku zapnete.