Záleží na výrobě: Experti prozradili, jaký druh chleba pomáhá zhubnout

Ideální je při dietě vybírat ty druhy chleba, které obsahují vysoké množství vlákniny
  |   zajímavost

Pokud se snažíte shodit přebytečná kila, ale zkrátka se nechcete vzdát vaší každodenní dávky sacharidů, nemusíte. Specialisté zjistili, jaký druh chleba je tím nejlepším, pokud je vaším cílem snížení tělesné hmotnosti.

Chleba často bývá stálicí v českých kuchyních, ale zároveň také tou první potravinou, které se lidé ihned zbavují, když se rozhodnou zapracovat na své figuře a shodit několik přebytečných kil.

Podle expertů to ale není nutné. Chleba si můžete dopřát dokonce i na dietě, jen je potřeba si vybrat ten správný. Není totiž chleba jako chleba.

Při výběru toho správného bochníku je potřeba se zaměřit především na to, jakým způsobem je daný chleba vyroben, z jaké je vyroben mouky a hlavně na to, jaké obsahuje živiny.

Nezáleží pouze na počtu kalorií, ale na tom, jaký přesně mají nejrůznější živiny efekt na naše tělo, a to zejména při dietě. 

Žitný chléb

Tento druh oblíbeného pečiva je vyrobený z žitné mouky a obsahuje vysoké množství hned několika důležitých živin, jako je mimo jiné i železo, vápník, zinek a vláknina.

Tento druh pečiva také obsahuje méně lepku a je specifický svou vysokou hustotou.

Podle výživové specialistky Claire Barnes je žitný chléb skvělou volbou, protože obsahuje vysoké množství vlákniny. Dokáže tak zasytit na delší dobu než chleby s nižším obsahem této živiny.

Celozrnný chléb

Tento chléb, vyrobený z celozrnné mouky, je také ideální volbou pro každého, kdo chce shodit přebytečná kila. Celozrnná mouka totiž obsahuje mnohem větší procento vlákniny a dalších minerálů a vitamínů než ta bílá.

Podobně jako žitný chléb ten celozrnný dokáže zasytit na delší dobu.

Kváskový chléb

Tento druh pečiva se pyšní skvělými nutričními hodnotami.

Je vyráběný pomocí kvasinek, bakterií a procesu fermentace, který mu pomáhá vykynout. Díky tomuto procesu obsahuje mimo jiné také probiotika a prebiotika, která nám mohou pomoci se správným zažíváním, které je při snaze o formování postavy velmi důležité.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Jak lehce a spolehlivě oddálit šediny? Není to žádná věda.

Klíčová slova: