Krajská liga zná finalisty. O titul se utká Mělník s Černošicemi

V prvním zápase semifinálové série zvítězili hráči Velkých Popovic (v černém) 4:2.
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Jako noc a den. Zatímco v Černošicích se překvapení nekonalo a domácí hokejisté si postup do finále v pořádku ohlídali, ve Velkých Popovicích byli diváci svědky velkého obratu.

V Popovicích rozhodla poslední třetina. Domácí přišli o výhodu

 

Do druhého zápasu semifinálové série vstupovali uvolněněji hráči Slavoje Velké Popovice. „Myslím si, že na vliv sobotního vítězství a výhodu hry před domácím publikem soupeř dneska hodně spoléhal,“ dovozoval si krátce po skončení nedělního utkání Jan Boháček, trenér Junioru Mělník.   

 

Pražská hokejová liga už svého šampiona má. Více na Praha má staronového mistra. Hokejisty z Letňan

Psychická výhoda domácím skutečně pomáhala. Po první třetině odcházeli do kabin za průběžného vedení 1:0. Už krátce po návratu ze šaten (ve 22. minutě) stav utkání navýšili o dvě branky. V té samé minutě však na trefu popovického Chocholy úspěšně navázal i mělnický Pavel Kašák. Z hokejky jeho spoluhráče Šubrta vzešla pak ve 48. minutě vyrovnávací branka na 2:2.

 

Jako klíčová se z celého zápasu ukázala poslední desetiminutovka, ve které mělničtí hráči čtyřmi brankami zvrátili vývoj celého střetnutí ve svůj prospěch. Za domácí už jen snižoval na 3:6 v 52. minutě Petr Culka.

 

Za stavu 1:1 na zápasy utkání pokračovalo nejprve pětiminutovým prodloužením. Protože v něm ještě nepadlo konečné rozhodnutí, vítěze určily až závěrečné nájezdy. V nich se jako jediný střelecky prosadil mělnický Michal Prejza, který tím posunul svůj tým do finálových bojů.

 

„Při nájezdech se k nám přiklonilo štěstí,“ řekl trenér Junioru Mělník

 

Je tomu týden, co byl Vladimír Kameš uveden do kladenské hokejové síně slávy. Více si o legendě kladenského hokeje přečtete na: Vladimír Kameš: Proti Lukašenkovi jsme si moc nezahráli

„Ukázalo se, že jsme na tom byli lépe po fyzické stránce. Měli jsme sice potíže v obranných řadách, bojovností jsme si dokázali všechno vynahradit. Utkání se lámalo ve třetí třetině, kdy jsme konečně dali góly, které měly padnout už mnohem dřív. Při nájezdech se k nám navíc přiklonilo štěstí,“ řekl krátce po utkání Jan Boháček, trenér celku HC Junior Mělník

 

„Samozřejmě nás to velmi mrzí. Semifinálový dvojzápas jsme měli velmi dobře rozehraný. Po výhře na ledě soupeře jsme vítězně vstoupili i do dnešního utkání. Bohužel jsme tak trochu urazili hokejové štěstí a ve třetí třetině z nastaveného tempa polevili,“ uvedl Zbyněk Kukačka.

 

„I přes dnešní vyřazení jsme odehráli dobrou sezonu. Za to, co v ní kluci dokázali, jim všem chci ohromně poděkovat,“ dodal vzápětí trenér Slavoje Velké Popovice.

 

Černošice si vítězství pohlídaly. Ve finále se představí poprvé

 

Druhým finalistou je tým Černošic. Ten se po výhře 3:1 na ledě Rakovníku a vítězných třetinách 2:1, 3:1 a 3:1 na vlastním kluzišti kvalifikoval do boje o nadvládu nad krajskou ligou. Finálové zápasy odstartují v pátek v Mělníce od 18 hodin. O den později se série přesune do Černošic, kde se začne v půl páté.

Klíčová slova: