Za osm hodin rozdali policisté na Benešovsku osmdesát pokut

Policisté kontrolovali také dodržování rychlostních limitů v obcích i mimo ně
 

Policisté z různých policejních útvarů za podpory vrtulníku zkontrolovali za jediný den 266 vozidel a odhalili 113 přestupků. Pokuty dosáhly celkové výše třicet sedm tisíc korun.

Dopravně-bezpečnostní akce proběhla v úterý 26. dubna od osmé hodiny ranní do čtvrté hodiny odpolední. Zúčastnili se jí policisté z dopravního inspektorátu a obvodních oddělení územního odboru Benešov, dálničního oddělení Mirošovice a posluchači policejní školy v Praze. Podporou v této akci bylo nasazení policejního vrtulníku.

"Hlídky se zaměřily na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek, stanovených rychlostních limitů v obcích i mimo ně, způsobu jízdy, předjíždění či používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů," řekl tiskový mluvčí Policie ČR Zdeněk Chalupa. 

Za osm hodin policisté zkontrolovali 266 motorových vozidel a zjistili 113 dopravních přestupků. Uložili 82 pokut za více jak 37 tisíc korun. V 87 případech šlo o nedodržení rychlosti. Jeden z řidičů užil návykovou látku a u třech aut nevyhovoval technický stav.