Majitel večerky zahnal lahví ozbrojené lupiče

Večerku ubránili!
 

Manžel pokladní, kterou zloděj napadl, ji bránil. Skleněnou lahví odrovnal zloděje, jenže v prodejně byl ještě jeden zloděj. Nakonec došlo ke rvačce a oba zloději, překvapení odporem, utekli z večerky bez lupu. Manželé z večerky museli vyhledat lékaře.

Policie stále pátrá po dvou mužích, kteří v pátek 3. února okolo deváté hodiny večer přepadli večerku. Jeden ze zlodějů napadl pokladní baseballovou pálkou. Surově ji mlátil a snažil se ji odstrčit od poklady. V prodejně však byl i manžel pokladní. Ten vzal do ruky skleněnou lahev a praštil lupiče do tváře. 

"V prodejně byl ještě komplic prvního zloděje. Když manžel ženu bránil, do rvačky se zapojil i druhý zloděj. Ten měl nůž. Po krátké rvačce oba zloději utekli pryč," vysvětlil tiskový mluvčí policie Jan Daněk. Zloději se pravděpodobně lekli toho, že se někdo odvážil bránit.

"Oba manželé pak museli vyhledat lékaře, bez zranění však pravděpodobně nevyvázli ani zloději," myslí si Jan Daněk. (Jeden by mohl mít zlámané obličejové kosti a druhý vykloubené prsty.) Zlodějům, kteří se nerozpakovali použít násilí, hrozí při dopadení deset let za mřížemi. 

POZNÁTE JE? 

Zloděj, který dostal lahví do obličeje, měří asi 180 centimetrů, věk okolo 35 let, má vysokou silnější postavu. Druhý pachatel s vykloubenými prsty byl asi o pět let mladší a o deset centimetrů menší. Měl malý obličej a černé oči. Na sobě měl tmavou bundu a čepici. Pravděpodobně šlo o rusky hovořící muže.