Lupič hrozil ženě v metru proříznutím hrdla. Poznáte ho?

Poznáte útočníka z metra?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Hned dva pokusy o přepadení má na svědomí muž, který zaútočil na ženu v metru střepem. To mu však nestačilo a o dvě hodiny později se pokusil muži sebrat batoh. Jeho jednání však zachytily bezpečnostní kamery a policie po něm teď pátrá. Poznáte nebezpečného lupiče?

Nebezpečný lupič o půl šesté ráno zaútočil na ženu, která právě jela metrem do práce. Ve stanici Nádraží Holešovice k ní přistoupil zezadu a řekl: "Dej sem kabelku, nebo seš mrtvá!" Nato jí přiložil ke krku střep lahve od piva.

Žena měla velké štěstí, protože v ten okamžik přijelo do stanice metro a ona mohla nastoupit a ujet útočníkovi. V metru navíc byli lidi, takže útočník nepokračoval ve vyhrožování. Útočník pak odjel metrem do stanice Letňany. "Žena z metra byla útokem natolik šokovaná, že policistům dala vědět o tom, co se stalo, až když dorazila do zaměstnání," vysvětluje tiskový mluvčí policie Tomáš Hulan. "Bohužel to už bylo o hodinu později," dodává Tomáš Hulan.

Když kriminalisté rozjeli pátrání, zjistili, že před napadením ženy se agresor pohyboval v okolí autobusového nádraží. Během prověřování celého útoku přišlo další oznámení o napadení e-mailem. Muž popsal, že se mu útočník snažil vytrhnout batoh, což se mu nepodařilo. Na oplátku ho však napadený muž vyfotil, útočník pak utekl. 

Policie má navíc i záznam z bezpečnostní kamery, a tak ví docela přesně, jak muž vypadal, i to, že jde o jednoho a toho samého muže. "Pokud hledaného uvidíte, nesnažte se ho zadržet, může být nebezpečný," upozorňuje Tomáš Hulan.