Past sklapla: Podvodník s mobily skončil, hledají se další okradení

Dárkový poukaz od Alzy byl falešný!
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Nakupoval mobily na falešné poukazy, jenže se chytil do pasti. Jeden z okradených na něj totiž přichystal jednoduchou léčku. Jaký trik zloduch používal a jak se ho nakonec podařilo chytit? 

Povedné podvody se nakonec obrátí proti internetovému zloději. Napálil vás taky? Přihlaste se policii. Hromadná žaloba je v takových případech podle odborníků nejlepším řešením.

Trik podvodníka spočíval v tom, že si na internetu vyhlédl mobilní telefon a ozval se prodejci s tím, že chce zaplatit dárkovým poukazem, který má z obchodu s elektronikou. Jenže vouchery, kterými zaplatil, byly padělané. 

"To, že to jsou padělky, zjistil podvedený až v okamžiku, kdy zadal identifikační číslo poukázky do systému," vysvětlil mluvčí policie Tomáš Hulan. "Zatím víme o třech obětech, ale je možné, že jich bude podstatně více." 

Jeden z okradených pak pomohl dopadnout zloděje. Přichystal na něj past. Zjistil totiž, že muž se má sejít s další ženou, která chtěla rovněž prodat svůj telefon. Protože se měli sejít v pražském baru, okradený jednoduše přišel dřív než podvodník, ženu varoval a zavolal policisty. 

Sedmadvacetiletému muži nyní hrozí tři roky ve vězení. Obviněný byl totiž už jednou za podobné jednání odsouzen, možná trest je proto ve vyšší sazbě. Policie vyzývá každého, koho muž podvedl, aby kontaktoval tísňovou linku 158.