POČASÍ: Bez deštníku ani ránu, pršet bude celý týden

Příští týden to bez deštníku jednoduše nepůjde
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Kdo očekával, že se v září ještě dočká nějakého letního počasí, bude minimálně v následujícím týdnu mimořádně zklamán. Očekávají se totiž četné dešťové přeháňky. Najde se přeci jen den, kdy si bude moct člověk vyjít bez deštníku?

I ti největší optimisté a milovníci léta nejspíše pomalu skládají zbraně a pomalu si začínají uvědomovat, že teplo a sucho skončilo a objeví se u nás znovu za rok. Podzim se pomalu blíží a je třeba se na něj připravit.

Teplo, ale deštivo

Start následujícího týdne bude ve znamení deště. V pondělí se ještě teploty dostanou nad dvacítku, protože se očekávají v rozmezí 18-22 °C, nicméně poměrně atraktivní teploty pokazí zatažená obloha a přeháňky. V úterý teploty lehce klesnou, nicméně alespoň během dne zmizí oblačnost a déšť ustane.

Středeční den by déšť přinést nemusel, nicméně během odpoledne se od západu přeci jen vytvoří postupně oblačnost a nějaká ta kapka nejspíše dopadne. Teploty se budou pohybovat okolo 18 °C. Ve čtvrtek bude počasí hodně podobné, ráno se opět pozdravíme se sluníčkem, ovšem během dne ho zakryjí mraky a opět budeme potřebovat deštník.

Víkend bohužel změnu k lepšímu nepřinese. Očekává se polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. S postupem času pak oblačno až zataženo a na většině území přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 6 °C, denní maxima se pak vyšplhají na 13 až 18 °C.