POČASÍ: Teploty půjdou hluboko pod bod mrazu, konec týdne ale zahřeje

Venku už je opravdu velká zima. Mrazy na sebe nenechaly dlouho čekat
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Zima se nezadržitelně blíží a podzimu už dlouho nebude trvat, než jí definitivně podlehne. Zkraje následujícího týdne nás čeká pořádná zima, ovšem jeho konec, zejména pak pátek, bude příjemně teplý. Kdy nás může probudit ranní sněhová pokrývka?

Pokud už plánujete program na příští týden, tak se určitě připravte na to, že pobyt venku nebude jednoduchý a pro jedince, kteří si zrovna netykají se zimou, také ne moc příjemný. Zejména ze začátku týdne se očekává oblačné až zatažené počasí. Na většině území se navíc dají očekávat sněhové přeháňky a občasné sněžení.

Nejtepleji bude v pátek

Noční teploty půjdou zkraje týdne pod bod mrazu, denní maxima se pak budou pohybovat maximálně okolo 2 až 6 °C. Ve výšce nad 700 m si navíc dejte pozor na možnou tvorbu sněhových jazyků.

Jaké povětří jest v listopadu, takové má býti měsíce března roku budoucího.

Od středy se začne obloha pomalu vyjasňovat, nicméně přeháňky, většinou sněhové, ještě budou doznívat. Noční teploty budou stále pod nulou, odpoledne pak slabě nad ní, a to v nepříliš atraktivním rozmezí 1 až 5 °C.

Oteplit by se mělo alespoň trochu v závěru týdne, kdy se sněhové přeháňky budou postupně měnit na dešťové a i noční teploty by měly překročit nulu. Odpoledne se dají očekávat teploty 4 až 9 °C, v pátek by se ale mohly vyšplhat až ke 12 °C, což už je příjemná teplota na případnou kratší procházku s rodinou.

Nezapomínejte se ale v tomto období teple obléknout, lehce prochladnout mohou hlavně miminka. Nezbytnou nutností by měla být nejen teplá bunda, ale také obuv, protože právě od nohou se nastydne velmi snadno.