Šéfkuchař Kalousek servíruje: K snídani si namazal Hamáčka

Bývalý politik Miroslav Kalousek vystoupil zcela spontánně na protivládní demonstraci. Jeho slova k účastníkům nebyla lichotivá
 

Politický matador Miroslav Kalousek už neglosuje, k radosti mnoha poslanců bez smyslu pro humor, dění za mikrofonem ve sněmovně. Jeho twitterový účet je však pro českou politickou garnituru napříč stranami stále dokonalým zrcadlením jejích přešlapů, blbých komentářů a nepovedených výroků. Kalousek dokáže téměř vždy trefně zareagovat a často umí jen několika slovy vyřešit zapeklitý problém. Dnes ráno si namazal na chleba Jana Hamáčka. 

Už týden hýbe online světem policejní doprovod pro členku Rady České televize Hanu Lipovskou na zasedání Rady v budově veřejnoprávní televize na Kavčích horách. Téma už se probralo v médiích i na sítích zleva zprava, TMBK vydal satirickou koláž, pořad NewsRoom 24 zveřejnil záznamy z ruchových mikrofonů, které prozradily, že se paní Hana bála o vlastní život kvůli zásadnímu zjištění ohledně střetu zájmů ředitele ČT Petra Dvořáka. 

 

Zveřejnil(a) TMBK dne Pondělí 12. dubna 2021

 

Šarapatka nahlíží do spisu

Situaci výstižně glosoval dlouholetý člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka, kdy na svém facebooku zveřejnil, na základě jakých obav si Hana Lipovská dokázala na policejní stanici ochranku doslova vyškemrat. Oháněla se prý faktem, že ji chce Petr Dvořák fyzicky zlikvidovat a že největší obavu o svůj život má právě v den jednání Rady dne 7. dubna, kdy přednese před členy své zásadní zjištění. Zdeněk Šarapatka k tomu uvádí, že toto prohlášení vyřkla Lipovská na zasedání Rady už v březnu, a to jak bez policejní ochranky, tak i bez reakce radních. 

Proč policie na prosté sdělení Lipovské reagovala přidělením ochranky? Zřejmě na základě další zásadní informace, uvedené do policejního spisu, o přátelských varováních, kterých se jí dostalo od dvou soukromých osob - Radka Kotena z SPD a sociálního demokrata Staňka. Oba jsou podle ní experty na bezpečnost a poslali ji na policii ve vážné obavě o její zdraví i život. Zápisky z policejního spisu uvádí Šarapatka na svém facebooku s odvoláním na investigativní text týdeníku Respekt. 

Pomáhat a chránit

Policie ČR se pyšní heslem „Pomáhat a chránit“ a právě případ Lipovské ukazuje, jak jej členové policejního sboru do písmene dodržují. Snad až se budeme bát souseda, který hrozí sekyrou přes plot, protože vám k němu sahají větve, přijede ozbrojené komando a bude hlídat, aby se nikomu nic nestalo. Anebo to přeci jen takhle jednoduché být nemá? 

Hamáček tweetuje a ví víc

Podle ranního tweetu Jana Hamáčka to celé vypadá na zneužití pravomoci veřejného činitele, který se zřejmě zalekl podivného pozadí celé této akce. Anebo vlastně ne? Kalousek aby se v tom vyznal. „Obrátím se na GIBS se žádostí, aby prověřila postup pražské policie ve věci paní Lipovské. Jsem přesvědčen, že šetření ukáže, že policie nijak nepochybila.“ Ministr vnitra se tedy snaží dát razantně najevo, že žádné nepřístojnosti ve svém rezortu trpět nebude, ale druhým dechem dodává, že sám ví k celé věci asi něco víc a jeho šiky pracují zcela bezchybně. 

 

 

 

Kalouskova reakce přišla vzápětí. „Nikdo netvrdí, že se Policie dopustila přestupku či trestného činu, aby to musela řešit GIBS. Že se však chová nehospodárně a s neúctou k penězům daňových poplatníků, o tom zjevně není pochyb. Těžko jí vyčítat: Jaké ministerstvo, taková Policie.“ Napsal pod Hamáčkův příspěvek bývalý šéf TOP 09 a připomněl tím ministrovi nejen přešlapy v hospodaření při nákupu ochranných pomůcek v době pandemie. Následně postnul k danému tématu tweet vlastní.

 

 

 

Kdo profituje z Lipovské? 

A co na této věci zajímá obyčejného občana? Třeba důvod, proč v Radě ČT sedí za koncesionářské peníze Hana Lipovská, která nedělá nic jiného, než se systematicky snaží znevěrohodnit ředitele České televize? Proč tato samá osoba plýtvá časem policejních složek a jak je to vše vůbec možné? Kdo za touto osobou stojí, kdo ji řídí a kdo má zájem na tom, aby podnikala kroky, které dělá? 

Bobošíková si chce splnit životní sen

Mluví se o Janě Bobošíkové, bývalé političce a dávno zapomenuté ředitelce zpravodajství ČT v době tak zvané televizní krize v roce 2000. Ta má jako svůj životní sen stát se ředitelkou této instituce a po více než 20 letech je k tomu konečně velmi vstřícně nastavena linka mezi Hradem, „tlaky z východu“ a stavem Rady ČT. Jana Bobošíková se svůj osobní vliv na členku Rady Lipovskou ani nesnaží zakrývat - ráda se s ní prochází Sněmovní ulicí v době nouzového stavu nebo společně vystupují na tiskových konferencích. Právě tyto kroky umocňují pocit, že za podnikatelkou a neúspěšnou kandidátkou na funkci prezidentky ČR v barvách komunistů stojí velmi silná mocenská skupina, jejíž vliv v naší zemi neustále roste. Spojkou může být její manžel Pavel, který úspěšně podniká v Rusku, a jeho návaznost na současné „vedení Hradu“ je veřejným tajemstvím.

KAM DÁL: Je to ještě sexy? Madonna se opět svlékla a její dcera odhalila chlupaté podpaží