Saskia Burešová na důchod nemyslí! V 75 letech se dala zlákat dvěma mladíčky

Noblesní Saskia Burešová uvádí hudebně laděné Večerní kalendárium v rádiu
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Legendární hlasatelka Saskia Burešová oslavila během prázdnin 75. narozeniny, ale na důchodový odpočinek se ještě necítí. Ke spolupráci ji zlákala moderátorská dvojice večerní show pražského rádia Expres FM, která ji přijala do týmu i s jejím pořadem Kalendárium. Elegantní dáma navíc vypadá tak dobře, že zcela cupuje na kusy otřepanou frázi "věk nezastavíš". 

Hlasatelé zmizeli z vysílání České televize po Silvestru 2005 a celému národu známé osobnosti si musely hledat jinou práci. Krásná Saskia Burešová už skončila s uváděním položek v programu veřejnoprávní televize o pět let dříve, neboť jí nevyhovoval nově nastavený týdenní režim. V České televizi měla noblesní dáma ale už dávno svůj pořad Kalendárium, který uvádí každé nedělní dopoledne dodnes. Navíc desítky let patří k nejžádanějším voiceoverům, tedy vyvoleným, kteří namlouvají reklamy či nabídky a její doménou jsou komentáře pro naučné pořady. 

Saskia Burešová má víceméně celé tři desítky let stejný účes, drží i barevný odstín vlasů a nemění ani líčení. Vypadá tak fantasticky, že snad neexistuje žádný rozhovor, v němž by její tazatel vynechal toto téma. V roce 2019 prozradila v rozhovoru pro Český rozhlas, že nikdy nikomu nic nezáviděla a právě to se odráží v její tváři. Možná za to může i její spokojené manželství, do kterého vstoupila v roce 1972. Jejím vyvoleným celoživotním parťákem se stal filmař Petr Obdržálek a právě on svou ženu dlouhé roky režíruje v pořadu Kalendárium. 

Geniální tah pražského rádia

Významné životní jubileum oslavila Saskia Burešová 29. července, a i když si její vrstevnice dávno a rády užívají důchodový klídek, moderátorku žene práce stále dál a dělá ji šťastnou. I proto kývla na nabídku pražského rádia Expres FM, kdy se nově stala parťačkou dvou mladých a neotřele vtipných kolegů Vlada a Radka. Ti na frekvenci uvádějí každý všední den Večerní show a jako svou kolegyni přivítali právě Saskii. Ta každý pondělní podvečer uvede pro posluchače své Večerní kalendárium, které bude zaměřené na zajímavé hudební události minulosti. A hned první díl, který Burešová připravila a namluvila, potvrdil, že toto angažmá bylo produkcí rádia naprosto geniálním tahem. Přestože moderátorka mluví o lidech, jejichž tvorba je jejímu hudebnímu vkusu zřejmě na míle vzdálená, předkládá například historku o tom, jak se v tento den před několika lety v klubu popraly dvě slavné rapperky s takovým nadhledem, že se zcela zaujati přednesem jen nepřítomně usmíváte. 

A nadšeni jsou nejen Radek s Vladem, ale i posluchači rádia. Jejich ohlasy na facebookovém profilu Expres FM mluví za vše. „Naprostá bomba. Náhodou jsem zrovna dnes poslouchala v autě. Smekám a od teď budu tradičně poslouchat. Stejně jako tradičně koukám na nedělní Kalendárium...“ napsala sledující Markéta. Jana projevila nadšení: „Tak to je pecka! Ona je BOŽÍ!A má pravdu - boží Saskia v hudebním Kalendáriu opravdu je a věřme, že ji tato práce v rádiu bude  dlouho bavit. 

KAM DÁL: Sbohem, legendo! Herecký idol Jean Paul Belmondo začínal jako boxer. O dceru přišel při tragickém požáru.