Moderní obrazy na zeď: Jaké motivy jsou dnes in?

Jaké obrazy jsou dnes trendy?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

V minulosti patřil obraz prakticky do jakéhokoli interiéru a dnes tomu není jinak. Právě podle krásných obrázků se na první pohled pozná, že jsou vnitřní prostory konkrétního domu nebo bytu opravdu obydlené. Vždyť výběrem obrazů na stěnu se ihned zjistí, jaký má konkrétní majitel nemovitosti vkus.

Pokud i vy aktuálně uvažujete o pořízení nějakého moderního obrazu, jste na správné adrese. V následujících řádcích vám totiž prozradíme, co je třeba brát při této nelehké volbě v potaz a jaké obrazy jsou dnes moderní. Třeba se i vy inspirujete a najdete tu správnou cestu k tomu, jak byste měli vtisknout vašemu interiéru tu správnou tvář, kterou budou všechny návštěvy obdivovat.

Zapomeňte na tradiční rámy

Když se podíváte na jakýkoli starší obraz, jednoznačně na první pohled zaujme poměrně masivním rámem. Ten se v minulosti vyráběl prakticky pro jakékoli provedení malby, rytiny a čehokoli jiného. Současné obrazy na zeď jsou poněkud odlišné.

Kde získat obrazy? 
Z nepřeberného množství vzorů a motivů si můžete vybrat na myloview.cz/obrazy.

Vsázejí mnohem více na minimalismus a jakási monumentálnost doby dávno minulé jim chybí, což je jenom dobře. Vždyť tradiční obrazy s masivními rámy by se dnes do minimalisticky a funkčně pojatých interiérů ani nehodily. Pokud se podíváte na krásné moderní obrazy, rám vám určitě chybět nebude. 

Současnosti velí vícedílné obrazy

Chcete-li mít skutečně neotřelé provedení obrazu, nebojte se vsadit na vícedílné modely. Ty mohou zobrazovat pouhý jeden jediný motiv, nicméně přesto zpravidla vypadají perfektně. Koncept tím, že je plocha obrazu rozčleněna do několika částí, neutrpí fakticky žádnou újmu.

Naopak menší mezery mezi částmi vícedílného obrazu vytvoří hodně zajímavou kompozici se vším všudy. Motivy vícedílných obrazů se různí, přičemž velmi oblíbené jsou především nejrůznější krajiny a příroda.  

Tropické rostliny ve spoustě variací

Poměrně vděčným tématem je tropický deštný prales. Vždyť právě tady se nachází obrovské množství různých zajímavých rostlin a žijí tady zvířata, která jen tak nikde jinde nepotkáte. Zobrazení tradičních zelených stromů v kombinaci s dalšími motivy vypadá na stěně opravdu kouzelně. V každém případě mnohdy postačí pouze třeba takové palmy. Ty bývají zobrazeny nejen v rámci porostu deštného pralesa, ale také v kombinaci s pískem pokrytými plážemi. 

Plátna těch nejslavnějších mistrů

Patříte mezi vyznavače děl nejznámějších světových mistrů? Proč ne? Vždyť jejich obrazy se dodnes vystavují v těch nejznámějších galeriích po celé naší planetě. A jaká jsou tedy nejoblíbenější díla, jež se v poslední době hojně prodávají? Jako první bychom mohli jmenovat třeba slavnou Guernicu Pabla Picassa.

Tento obraz zachycuje bombardování stejnojmenné obce v roce 1937. Tato tragická událost byla namalována zcela unikátní formou a umístění takovéhoto obrazu v interiéru jen doloží váš vybraný umělecký vkus. Jestliže patříte spíše mezi vyznavače přírodních motivů, klidně můžete volit tradiční motiv slunečnice od Vincenta van Gogha. Tento světoznámý obraz květin obracejících se ke sluníčku rozhodně stojí za zvážení.  

Lidé v akci

Už středověký filosof Protágoras hovořil jasně o tom, že člověk je mírou všech věcí. Dnes je tomu stejně. Možná i z toho důvodu se vyplatí mít doma obrázky, které zobrazují člověka. Může se přitom jednat o nejrůznější podoby zachycení lidských bytostí. Naše tělo je poměrně složitým organismem, který zcela jistě stojí za zkoumání. Zakoupit si lze jak klasické portréty lidí při práci i zábavě, tak třeba právě člověka zkoumaného vědcem. Že nic takového neznáte a podobné obrazy na plátně či jinde neexistují? Nesmysl.

Důkazem budiž slavná Vitruviova figurína od Leonarda da Vinciho. Už tento osvícený vědec žijící v hlubokém středověku jasně poukazoval na zákonitosti lidského těla a na jeho rozměry. Pořízením Vitruviovy figuríny jistě nic nezkazíte, ba naopak. Jinak se nebojte třeba ani aktů a jiných zobrazení člověka. Vždyť se nemusí nutně jednat o prvoplánovitě nahé snímky. Už i slavní umělci zachycovali lidi v pohybu, který je po dlouhá léta fascinoval.

Klíčová slova: