Diana Kalashová: Kluka nemám, kvůli svému íránskému původu mám randění dost složité

Před několika lety Diana okouzlila v talentové soutěži Lucii Bílou
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Jako devítiletá holčička doslova okouzlila, Lucie Bílá během jejího vystoupení v soutěži Česko Slovensko má talent ronila krokodýlí slzy. Od té doby už ale uplynulo hodně vody, z Diany Kalashové je dnes mladá slečna. Zlato v hrdle zůstalo, Česko si zamilovala a stěhování prý nepřipadá v úvahu. I proto, že svůj íránský původ vidí spíš jako plus, než aby se setkávala s negativními reakcemi.

Diano, jak dnes vzpomínáte na Česko Slovensko má talent? Soutěž vám změnila život, je to tak?
Byla to moje první velká zkušenost, na kterou vzpomínám strašně ráda. Doteď mě lidé poznávají a je neuvěřitelné, že i po tak dlouhé době si pamatujou "malou Dianku". Od té doby jsem se samozřejmě hodně posunula, co se týká pěvecké stránky, začala jsem na sobě makat, vydala debutové album a postupně se rozvíjela. 

Je pro sedmnáctiletou slečnu těžké být známá a na druhou stranu vědět, že showbyznys je drsný a krok vedle se neodpouští?
Myslím si, že jsem zatím nevkročila do stadia, kdy bych byla nespokojená s tím, co dělám nebo kým jsem se rozhodla stát. Být zpěvačkou byl vždycky můj sen. Zpívat a rozdávat lidem radost svými písněmi, koncertovat... Věděla jsem dobře, do čeho jdu. Je to náročné, ale v životě přeci není nic lehké.

Už máte za sebou album, vaše videoklipy mají na YouTube vysokou sledovanost, laťka je tedy nastavena vysoko. Co dál?
Plánuju pracovat na svojí vlastní tvorbě. Už mi chybí hodiny a hodiny práce a nahrávání ve studiu. Ráda bych se k tomu co nejdříve vrátila.

Diana Kalashová
- narozena ve městě Novokuzněck v Rusku
- od roku 2003 žije v Praze
- finalistka Česko Slovensko má talent 2011
- v soutěži New wave junior 2011, které se účastní 5 000 zpěváků z celého světa, skončila v top 15
- V roce 2013 představila svůj první videoklip „No asking why“

Jste dnes ještě ve spojení s Lucií Bílou, kterou jste jako devítiletá holčička v Talentu doslova šokovala svým zpěvem?
Už dlouho dobu ne. Ale hádám, že se ještě někdy potkáme a třeba spolu něco vymyslíme. Kdo ví...

Nezapřete v sobě svůj íránský původ, máte s tím v Česku někdy problémy?
Naopak. Jsem člověk, co se vždy dokaže přizpůsobit a je tolerantní. A takové lidi mám i okolo sebe. Snažím se negativní lidi držet dál od svého života.

Prý doma hodně hrajete na klavír a vaši sousedé zrovna nejásají, je to pravda?
/směje se/ No jo, je to pravda. Naštěstí máme jen jednoho takového souseda, i když je fakt, že bydlí přímo nad námi. Vtipné je, že je sám muzikant. Jinak máme super sousedy, kteří mě naopak podporují v tom, co dělám.

Chtěla byste se zpěvem "vyrazit do světa", třeba žít někde jinde?
Miluju Česko. Jde asi i o zvyk, ale vážně mi to tady vyhovuje a cítím se tu moc dobře. S hudbou do zahraničí určitě ano. Ale někam se stěhovat? Hm, to asi ne.

Když máte volno, co děláte? Jako každá mladá slečna určitě milujete nakupování...
Nakupování zbožnuju jako každá holka. Ráda hledám v obchodech nové kousky. Jinak volno trávím různě, ráda chodím s kamarádkama na kafe, když chci relaxovat, tak se jdu projít ven do lesoparku se sluchátky v ušich. Záleží na náladě.

Co kluci, mají u vás šanci, nebo jste zadaná?
S klukama to mám složitý právě kvůli svému původu, který je velmi specifický, co se týče vztahů a randění. Takže ne, přítele nemám.