Znáte bezpečně internet? Můžete vyhrát!

Svět internetu má dnes téměř nekonečné možnosti, ale skrývá také řadu nástrah
 

Děti a studenti si mohou zasoutěžit v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet. Soutěž připravil Středočeský kraj ve spolupráci s Asociací krajů ČR.

Soutěž končí v říjnu

Kvíz by měl podle hejtmana Miloše Petery atraktivní formou provést tématy bezpečného internetu. Pokud děti či studenti v soutěžním kvízu zodpoví správě 20 otázek, budou zařazeni do slosování o hodnotné ceny.

"Do konce října se hraje o mobilní telefon Lumia od společnosti Microsoft, následně ze všech soutěžících budou vylosováni výherci herní konzole, tabletu a mobilního telefonu,“ prozradil středočeský hejtman.

Správné odpovědi jsou dohledatelné v devíti e-learningových kurzech na webu projektu Kraje pro bezpečný internet. Ty obsahují i aktuální témata jako sociální sítě, kyberšikana apod.

 

Dětem i dospělým

Projekt si klade za cíl nejen zvýšit informovanost o tom, co na internetu hrozí, ale také nabízí možnosti prevence a pomoci. Letos se do něj zapojilo deset krajů. 

Kromě soutěží nabízí projekt Kraje pro bezpečný internet například online kurzy i pro rodiče a pedagogy.

Odborný obsah kurzů připravilo Národní centrum bezpečnějšího internetu, dalším odborným partnerem a zároveň dodavatelem cen pro výherce soutěží je společnost Microsoft.

 

Klíčová slova: