V Sadské měly děti Ráj na zemi

 

Sadská - Na začátku června se město nedaleko Prahy proměnilo na jeden den v ráj pro všechny děti.  Den plný zábavy, her a soutěžení připravilo občanské sdružení Život je hra společně se základní školou Sadská a TJ Sadská.

Festival volnočasových aktivit pro děti s názvem Festival v Sadské dětem - Ráj na zemi 2015 se v Sadské konal již počtvrté. Hlavní stan byl v sadském kině, kde děti soutěžily hned v několika kategoriích. Zajímavé na této akci bylo i to, že moderátory akce byly samotné děti – v dopoledních hodinách moderovaly holky z dramatického kroužku při Život je hra, odpoledne se zhostily této úlohy žákyně deváté třídy ZŠ Sadská.

Vyhrával nápad a nadšení

Své umění na pódiu předvedlo téměř třicet dětských skupin ze Středočeského kraje. Dopoledne bylo vyhrazené pro přehlídku těch nejmenších z mateřských školek a mladším žáků základních škol, odpoledne pak vystupovaly v taneční a divadelní kategorii děti školou povinní. Sympatické na celé soutěži bylo to, že se nehodnotil prvotně výkon, ale především nápad a nadšení, se kterým děti své kousky předváděly. V porotě zasedla i starostka města Sadská Eva Jurinová nebo profesionální tanečnice Daša Bátorová. Ceny pak byly opravdu štědré – kromě velkého dortu ve tvaru jablíčka, který znázorňoval logo festivalu, děti dostaly poukázku na nákup sportovních potřeb, dále 2000 Kč na podporu jejich další činnosti, nechyběly samozřejmě diplomy a medaile.

Doprovodné akce děti uvítaly

Celý den však nebyl jen o soutěžení. Svůj prostor tu měli policisté a hasiči, děti měly možnost zúčastnit se sportovního dne, které pro ně připravila ZŠ Sadská, v kině vystoupil klaun Ferda, inSPORTline dodal některé cvičební stroje, na kterých si děti vyzkoušely například běžící pás, nechybělo ani malování na obličej, skákací hrad, pěna od hasičů a pohádka od místních ochotníků na úplný závěr.

Celá akce se konala pod záštitou starostky města Evou Jurinovou.

Zdroj foto: Život je hra o.s.

Klíčová slova: