Stále single? Jděte na rychlé rande!

Lásku na pracovišti není nemožné realizovat
 

Internetové seznamky jsou přežitek. Zkuste speed dating neboli rychlé rande! Během jednoho večera můžete poznat až deset nezadaných protějšků. Jak speed dating probíhá a kde se na něj přihlásit?

I kdybyste byli na seznamce online 24 hodin denně, je těžké objevit tam lásku vašich snů. A pokud už takovou objevíte, pravděpodobně neodepíše. Když ne proto, že zkrátka nemá o poznání zájem, tak proto, že je zrovna zaneprázdněná a odpovědi si prohlíží sporadicky. Nikdy nevíte, co se na druhé straně monitoru děje. Často ani nemáte jistotu, kdo tam vlastně sedí. Cesta za vytouženým vztahem je pak spíš bláhovým přáním.

Na speed dating můžete jít kamkoliv. Vyberete si nejen v rámci Prahy. Např. seznamka Nebuďsám či agentura Sbližujeme pořádají akce dle vašeho regionu. Jednoduše si tedy navolíte kterékoli místo ze středu Čech. Pak už se jen můžete těšit na pozvánku!

Poznejte svůj protějšek reálně

Zatímco na seznamkách vysedáváte u internetu a nevíte, jak potenciální protějšek zaujmout, speed dating coby rychlé rande probíhá s reálnými lidmi. Hned vidíte, koho máte před sebou, a tedy poznáte, jestli funguje vzájemná chemie. Realita se nemůže s internetovou komunikací vůbec srovnávat. Na speed datingu máte možnost si vzájemně popovídat, otrkat se a zjistit, nakolik se vaše očekávání rozchází, či doplňují. Na slepém rande máte obvykle také jasno po deseti minutách.

Jak speed dating probíhá?

V každé seznamce, či agentuře pořádající speed dating, je průběh trochu jinačí. Většinou to probíhá tak, že se všichni nezadaní sejdete v jedné kavárně, restauraci, či podobném místě. Na začátku dostanete malou kartičku, kam si zapisujete, s kým se chcete ještě setkat a s kým ne. Pak spolu začnete komunikovat ve dvojicích. Po určité době hovoru, třeba po pěti minutách, zazní signál a vy se přesunete k dalšímu protějšku. Přitom si nezapomenete zapsat svoje dojmy do kartičky. Takhle vystřídáte během jednoho večera všechny potenciální partnery.

Po skončení speed datingu organizátor vzájemně porovná kartičky mužů a žen a pokud se na dvou kartičkách objeví shoda, mohou si tito dva single lidé vyměnit kontakt. Potom už je jen na nich, jestli se vzájemně dohodnou na společném poznávání se. V některých agenturách však získáte i více kontaktů během jednoho večera - záleží na tom, zda ten druhý poskytne kontakt každému, kdo si o něj řekne. To je individuální. Na některých akcích dostanete kontakt hned, jinde si musíte na výsledek počkat do druhého dne.

Proč vyzkoušet speed dating?

Protože nemáte co ztratit. Během večera poznáte určitou skupinu lidí, z nichž vám někdo může, a nemusí padnout do oka. I kdybyste tam partnera či partnerku snů nenašli, budete se dobře bavit. Akce speed dating je dynamická a nebere si servítky. Tudíž neztrácíte čas zbytečnými řečmi a za krátkou dobu můžete víc získat než ztratit. Na rychlé rande můžete zajít po celé České republice, stačí si vybrat ten svůj region. Nemusíte se tedy obávat, že by vaše potenciální láska bydlela na druhém konci země.

Láká vás speed dating?

Ano
59% (19 hlasů)
Možná
13% (4 hlasy)
Ne
28% (9 hlasů)
Celkem hlasů: 32
Klíčová slova: