Dámské kozačky a kotníkové boty podle stylu, postavy i příležitosti

Při výběru doporučujeme se zaměřit také na materiál
Zobrazit fotogalerii (2)
  |  Komerční sdělení

Vybrat vhodnou obuv na zimu je mnohdy složitější než vybrat oblečení. S našimi tipy to ale hravě zvládnete i online. Poradíme vám, co nosit do města i na výlety nebo jak díky botám opticky prodloužit postavu. A samozřejmě jsme pro vás připravili také výčet aktuálních módních trendů.

Vysoké kozačky na zimu

Zima ve městě si žádá vysoké kozačky, buď klasické pod kolena, nebo mušketýrky nad kolena. Pozor ale na to, že délka nad kolena může opticky zkracovat nohy. Pokud jste tedy nižší postavy, volte tuto obuv jedině na podpatku. Další módní boty jsou široké kolem lýtek. I ty lichotí spíše vysokým a štíhlým ženám, přestože jim většinou několikacentimetrový podpatek nechybí. Při výběru doporučujeme zaměřit se také na materiál. Základní model by měl být z kvalitní kůže, v nadčasovém designu a neutrálním odstínu. Druhé zimní kozačky už si klidně pořiďte extravagantní a nemusí být nutně kožené. Mezi nejoblíbenější značky klasických kozaček patří například Calvin Klein, Vagabond nebo Mango. Podívat se můžete například zde: https://answear.cz/k/ona/boty/kozacky-a-kotnikove.

Hodit se vám budou i dámské sněhule

Na hory se kozačky nehodí, raději si přibalte sněhule, válenky nebo takzvané moon boots, zkrátka boty, ve kterých budou vaše nohy v teple i v desetistupňových mrazech. Nejde ale jen o pohodlí, se zajímavou bundou a kalhotami budou tvořit cool outfit, který z vás udělá hvězdu horského střediska.

Bílé dámské boty jsou aktuálním trendem

Kozačky, kotníkové boty na podpatku i sportovní workery dnes můžete pořídit v trochu netradiční bílé barvě. Případně jsou k dostání také různé odstíny smetanové a tělové. Světlé barvy jsou u bot poměrně netradiční a designéři se dlouho setkávali s kritikou. Přesto v současnosti obliba těchto bot stoupá.

Výrazné vzory i u kozaček na podpatku jsou aktuálně také podle poslednách trendů. Jde spíš o design než o funkčnost, ale svoje fanynky určitě podobný styl má. Pokud investujete do kvality a budete se o svoje bílé boty dobře starat, můžou vám vydržet více než jednu sezonu.

Elegantní kozačky na podpatku

Klasické kozačky na podpatku, případně na klínu využijete jak do práce, tak na nejrůznějí večerní akce. Vybrat si můžete mezi nestárnoucí černou, jemnější hnědou, nebo dokonce moderními světlými barvami. Výška podpatku by měla odpovídat plánovanému nošení, deseticentimetrový podpatek se zkrátka na byznys meeting úplně nehodí, a to ani z praktického hlediska. Na ples nebo galavečer si naopak takový typ obuvi klidně vezměte.

Dámské kotníkové boty nejen na podzim

Kotníkové boty se dají nosit na jaře nebo na podzim, ale i v zimě. Samozřejmě ale záleží na konkrétním typu. Elegantní nízké kozačky na podpatku se budou hodit na přechodné období ke kalhotám i k sukni. Workery s kožíškem uvnitř zase využijete na procházkách nebo na výletech do přírody. Díky výraznému vzoru na podrážce se nesmekají na ledě a pokud jsou vyteplené, nosí se dobře dokonce i v mrazivé zimě.