Dražby aut jsou šancí získat dobré auto za výjimečnou cenu

U konkrétní dražby si musíte dobře přečíst, jestli se bude konat online, nebo v prezenční formě
  |  Komerční sdělení

Nejen nemovitosti, ale i auta se dají vydražit. Pokud tedy chcete nějakou tu korunu, v tomto případě spíš nějakých pár desítek tisíc, ušetřit, určitě by byla škoda se na automobily v dražbě aspoň nepodívat. Slušné vozidlo tak můžete získat za zlomek jeho hodnoty.

Lidé jsou k dražbám často skeptičtí, dokud je nevyzkouší, nebo si aspoň neprohlédnou, co je v nabídce. Dražby aut totiž nabízí i taková vozidla jako Mercedes Benz GLE 43 AMG či Audi A4 1.9 TDI. Rozhodně tedy není pravda, že v dražbách končí jen modely v horším stavu nebo obyčejná auta.

Jak získat auto v dražbě?

Záleží, kde se draží. Pokud se budeme bavit o portálu Nadražby.cz, stačí se registrovat a pak sledovat nové nabídky. V základní variantě účtu máte přístup pouze k dražbám zdarma, jestliže si zaplatíte členství, dostanete se i k prémiovým dražbám a nabídkám. Pro ty, kteří vůz aktivně shání, se těch pár stovek za členství určitě vyplatí.

U konkrétní dražby si musíte dobře přečíst, jestli se bude konat online, nebo v prezenční formě. Když v prezenční, dostavíte se do dané dražební síně. Jestli online, nemusíte nikam chodit, přihazujete z domova přes počítač. Berte však na vědomí, že musíte mít ověřený účet se všemi náležitostmi a toto vyřizování několik dní trvá, nenechávejte ho tedy na poslední chvíli.

Jak víte, co vlastně kupujete?

Samozřejmě je možné si automobil předem prohlédnout. Všechny dražby aut předchází řádná prohlídka daného vozu, na kterou můžete vzít kohokoliv, kdo se v autech vyzná. Prohlídky bývají často hromadné, a jestli není u detailu dané dražby uvedená, neváhejte se ozvat kontaktní osobě. Prohlídku vám sjedná, ať nekupujete zajíce v pytli.

Na závěr ještě musíme dodat, že koupě automobilu v dražbě je zcela bezpečná. Dražební cena je konečná, neplatíte žádné dluhy ani částky navíc. Automobil je jenom váš, nikdo si ho nemůže nárokovat.