Masopust severně od Prahy

Na masopustní veselí je potřeba mít pořádnou masku!
 

Máme hned několik variant kam se podívat, pojďte se s námi projít nabídkou letošních masopustů. Některé jsou již opravdu za dveřmi!

Kralupy 6.2.

Neváhejte a zavítejte do Kralup nad Vltavou. Veselí začíná v 11 hodin dopoledne masopustním trhem v KD Vltava a máte se opravdu na co těšit. Když se počasí vydaří, svezete se i na kolotoči. Mlsouni si přijdou na své, pochutnají si na uzenářských výrobcích, nebo třeba na trdelníku.

Průvod začíná ve tři hodiny odpoledne! Pokud si zapomenete masky, nevadí, účasnit se můžete i tak. Vychází se ze sokoliště DPS na Cukrovaru, pokračuje přes Lobeček a končí v KD Vltava, kde ve třičtvrtě na pět startuje maškarní karneval pro všechny věkové kategorie.

ROZTOKY 23.1.                                                                 

Určitě zavítejte i do Roztok u Prahy

23.1. Roztoky
Přehled masopustů severně do Prahy
23.1. Máslovice-se zabijačkou na návsi
23.1. Zdiby
6.2. Kralupy
13.2. Klecany
13.2. Vodolský masopust
14.2. Brandýs nad Labem - Staré Boleslav

kde jako každoročně masopust pořádá sdružení Roztoč! Jde dokonce o 19. ročník.

Účastníci se setkávají v jednu hodinu na roztockém zámku a po korunovaci Královny masopustu se vydávají na průvod. Ten vychází z Roztok u Prahy do Únětic. Zdejší pivovar má k této příležitosti připravené i speciální pivo. Ale pozor, je to šesnácti stupňová záležitost.

ZDIBY 23.1.

Sraz je na zámku Zdiby v půl desáté dopoledne. Průvod začíná o půl hodiny později. Záčíná se u J. Kámena a končí na hřišti u sokolovny Veltěž. Po cestě je připravená občerstvovací zastávka v hospodě U Jezera. Na hřišti proběhne rozloučení s masopustem.

BRANDÝS 14.2.

I v Brandýse můžete prožít tradiční masopust. Sraz je na Mariánském náměstí ve Staré Boleslavi, odkud se vydává do Panské. Připraven je doprovodný program - jako vyrábění koblih, nebo věcí ze dřeva. Samozřejmě se můžete těšit na tradiční masopustové občerstvení. Masky s sebou!

 

Klíčová slova: