Sport o víkendu. Historická premiéra i souboj Prahy s Brnem

Při pochodu Courání Prahou projdete také okolo zámku v Kolodějích
 

Kromě jiného na vás čeká i basketbalová exhibice s hráči národního týmu, pochod za krásami Prahy či přednáška s mistrem světa.

Stavte se po práci na basketbalové exhibici

 

Basketbalová exhibice začíná v kladenském obchodním domě v pátek, ve tři hodiny odpoledne

První ze zajímavých akcí se koná ještě před začátkem víkendu. Do kladenského obchodního domu Central v pátek zavítá nejen basketbalová exhibice hráčů národního týmu. Těšit se můžete i na soutěže a miniškoličku pod vedením profesionálů. Své umění vám předvedou hráči jako Jiří Welsch (nejúspěšnější Čech v zámořské NBA) či reprezentanti Vojtěch Hruban, Petr Benda a Pavel Houška.

 

Všichni fandové si pak budou moci odnést podepsanou fotografii svého basketbalového vzoru. Na samotný závěr proběhne dražba dresů, jejíž výtěžek půjde na dobročinné účely. Akce se koná na speciální palubovce v přízemí OC Central Kladno od 15:00 do 18:00 hodin.

 

Historická premiéra. Slyšeli jste někdy o obstacle racingu?

 

Na Kladně ještě chvíli zůstaneme. O den později se v garážích obchodního centra pořádá I. otevřené mistrovství republiky dětí v obstacle racingu. Více se o šampionátu dozvíte na Obstacle racing. Nechte děti vydovádět

 

Pomalu přestává legrace. Florbalové play-off je za rohem

 

V sobotním utkání zvítězit a přiblížit se první osmičce týmů prvoligové tabulky. Žádná jiná varianta nepřipadá pro florbalisty pražských BlackAngels v úvahu. Na osmou příčku, která jako poslední zaručuje účast v play-off, ztrácejí hráči ze severu hlavního města pět bodů. Případné zaváhání by je po čase mohlo dost mrzet. Do konce základní části zbývá jen šest zápasů.

Po šestnácti odehraných kolech jsou BlackAngels na desáté příčce dvanáctičlenné tabulky

 

Protivníkem jim budou hráči FBŠ Hummel Hattrick Brno, kteří aktuálně setrvávají na pátém místě tabulky. „Do zápasu vstoupíme v plné sestavě. Čekáme, že hra bude vyrovnaná a v jejím průběhu padne deset a více branek,“ prorokuje Vojtěch Pavlík, trenér A týmu a manažer klubu BlackAngels.

 

Duel prvoligových mužstev se odehraje ve sportovní hale v pražských Čakovicích. Utkání začíná v sobotu, v půl sedmé večer.

 

Poučte se, jak na zdravou výživu dětí

 

David Holzer je i pětinásobným mistrem Evropy ve sportovním aerobiku v kategorii týmů

Sokol Český Brod a Corridoor tým vás zvou na přednášku s trojnásobným mistrem světa ve sportovním aerobiku Mgr. Davidem Holzerem. Tématem sobotního setkání bude význam správné výživy pro děti a mládež a důležitost pohybu pro zdraví.

 

Na pořadu přednášky bude i praktická ukázka jídelníčků podle fáze přípravy a věku. Zmíněny budou i rozdíly mezi zdravou stravou dětí a dospělých, mýty a pověry o výživě. Program začíná v českobrodské sokolovně ve 13 hodin. Vstupné je 150Kč.

 

Pochod za krásami hlavního města

 

Panorama Prahy netvoří jen Pražský hrad a Karlův most. Vydejte se s Klubem českých turistů na Courání Prahou.

 

Čtyři trasy v délce 13, 25, 35 a 45 kilometrů vás provedou zajímavými místy okraje hlavního města. Na turisty čeká například cesta kolem zámku v Kolodějích, projdou se místy bývalého pravěkého hradiště či po trati legendárního běchovického běhu.

 

Start a cíl sobotního pochodu je v Újezdě nad Lesy před tamní restaurací Na Blatově. Pro dvě delší trasy je registrace mezi půl sedmou až desátou hodinou dopolední. Pro kratší varianty mezi devátou až jedenáctou hodinou. Každý účastník pochodu obdrží diplom a památeční razítka, pro tři nejrychlejší muži a ženy na trase 45 kilometrů jsou připravené medaile.

 

Klíčová slova: