Jsou lidé v ohrožení? Ve vinařické věznici se zřejmě objevila meningokoková infekce

Hrozí, že se infekce dostane mimo zdi?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Ve vinařické věznici se zřejmě objevila meningokoková infekce. Jeden odsouzený s podezřením na toto onemocnění skončil v nemocnici. Věznice kvůli nákaze přijala veškerá nezbytná opatření.

Podle informací televize Prima nemocný vězeň zkolaboval a záchranná služba ho převezla do pražské Nemocnice Na Bulovce, kde leží na jednotce intenzivní péče. Mluvčí vinařické věznice Ivan Suchý potvrdil, že jeden z odsouzených byl opravdu hospitalizován. Zda jde skutečně o meningokokové onemocnění, ale podle něj dosud nebylo jednoznačně prokázáno. "Zatím to nemáme jasně potvrzeno, ale je tam podezření," uvedl.

Věznice podle něj nákazu nepodceňuje. "Byla přijata veškerá opatření, která z toho vyplývají, a spolupracujeme s okresní hygienickou stanicí," dodal Suchý bez dalších podrobností.

Meningokok je vysoce infekční, nemoc se může projevit jako zápal mozkových blan, infekce míchy či jako krevní infekce. Šíří se kašláním, kýcháním a přímým kontaktem s přenašečem. Mezi příznaky mohou patřit bolesti hlavy, zvracení, horečka, porucha vědomí či krvácivé projevy na kůži.

Jiří Kajínek jako národní hrdina. Dvojnásobný vrah českým idolem. Čtěte zde.
Klíčová slova: