Tři hodiny se vloupával do obchodu s elektronikou

 

Ve tři hodiny ráno v noci ze soboty na neděli 19. 7. se neznámý muž začal dobývat do obchodu s elektronikou v Tyršově ulici v Benešově. Až do svítání vylamoval vchodové dveře a odnesl si několik desítek korun v hotovosti. Policie žádá svědky, aby se jim přihlásili.
 

Dveře se snažil různými způsoby rozevřít nebo vysadit a použil i přenosnou dopravní značku z ulice. V prodejně však nebyl nainstalován alarm. Vždy, když někdo procházel místem činu, stoupl si před dveře a vyčkával. Při odchodu vrátil dveře na místo, takže policisté byli upozorněni až po několika hodinách.

Benešovští kriminalisté pátrají po neznámém muži ve věku mezi 30 – 40 lety, střední 180 – 185 cm vysoké postavy a krátce střižených vlasů. V době činu byl oblečen do tmavých džínových kalhot a tmavého trička s krátkým rukávem. Na nohou měl černé sportovní kotníčkové boty, na hlavě kšiltovku a na rukou černé rukavice. Přes rameno nesl větší tmavou tašku. Měl velmi specifickou kývavou chůzi do stran. Hrozí mu za trestný čin krádeže a poškození cizí věci až dva roky odnětí svobody. Policie žádá, aby se svědci popsané události přihlásili na linku 158.

Klíčová slova: