Kam pro nejkrásnější bonsaj?

V altánku najdete typické japonské doplňky
Zobrazit fotogalerii (13)
 

Bonsaj, kam se podíváš. Největší a nejstarší bonsaj centrum najdete mezi Poděbrady a Hradcem Králové v Libčanech. Znáte ho?

Bonsaj centrum najdete v obci Libčany nedaleko Poděbrad. Jde o vůbec nejstarší a největší centrum tohoto druhu. Jsou zde nejen rozsáhlé skleníky, ale i venkovní zahrada s japonskými prvky a především obrovským výběrem bonsají.

Bonsaje pořídíte jak vnitřní, tak venkovní. Ke každé navíc obdržíte návod k jejich pěstění. U venkovních bonsají je zřejmě nejdůležitější, že zůstávají v zahradě i přes zimu. Jen je musíte pořádně zasypat kůrou, aby nepromrzly.

Centrum nabízí květiny všeho druhu a v různých cenových relacích. Ceny se odvíjí podle stáří rostliny. Funguje tady přímá úměra – čím starší, tím dražší. Nakoupit můžete za dvě stě korun, ale i za pár tisíc. Samozřejmě se zde dají koupit i všechny doplňky jako obaly, misky nebo třeba hnojivo.

V zahradě najdete venkovní bonsaje, ale i zmíněné japonské prvky. Například typický altánek nebo jezírka s koi kapry. Nedílnou součástí je i mini zoo, ta slouží především nejmenším návštěvníkům, mohou se podívat na holuby, slepice nebo třeba nakrmit králíka či morče.

Pokud nemáte čas nebo možnost, jak byste se do obchodu dostali, můžete si zboží nechat zaslat až do domu. Mají totiž vlastní e-shop.