Zákulisí Zlaté labutě: Tvůrci možná přestřelili

Markéta všem ještě hodně ukáže!
Zobrazit fotogalerii (7)
  |   zajímavost

V seriálu Zlatá labuť si zatím každý našel to své. Jedni dějovou linku milostného vztahu navzdory těžké době, další poučení o událostech druhé světové války, na které už možná zapomněli. Proč ale v poslední době seriál sklízí drsnou kritiku? 

První série Zlaté labuti byla tak trochu „zívačka“. Do českých zemí sice vtrhli Němci a začala drsná okupace, hlavních hrdinů se to ale nijak nedotklo. Prožili si sice pár trablů, někdy museli řešit začínající útlak nacistů, že by jim ale zmizel úsměv z tváře? To ani zdaleka. A tak si možná diváci mysleli, že tak tomu bude i nadále. V tom se ale přepočítali.

Kristýna Ryška dává divákům naději

Oblíbené postavy prožívaly svá soukromá dramata, Bára doufala, že jí vyjde vztah s Petrem a Irena si užívala Alenu. Ačkoliv podle tehdejších společenských norem byla mentálně nemocná a měla by se jít léčit. Vnitřní boj a víra v to, že milovat osobu stejného pohlaví je naprosto normální, jsou zde perfektně vykresleny. Sama Irenina představitelka, herečka Kristýna Ryška, se nechala slyšet, že se jí ozývají diváci a děkují jí. Díky ní získali odvahu, aby žili podle svých pravidel a konečně milovali tu osobu, po které ve skrytu duše touží.

Právě její postava se v posledních dílech dočkala velké zrady ze strany Grubera a měla by nastoupit na léčení. Alena se bojí, že Ireně budou pouštět do těla elektriku a řezat do hlavy. Ta se rozhodne Gruberovým vzepřít, stejně jako otci, který ji kvůli homosexualitě vydědil. Vážně má ale prostředky, jak celou situaci zvládnout? 

Zemře Markéta při porodu?

Neméně vrásek dělá divákům Markéta. O jejím osudu mají však jasno. Produkce zveřejnila fotografii z natáčení, kde sedí všichni v černém – a to i Dittrichovi, až na Markétu. Herečka Jitka Sedláčková následně zveřejnila na svých sociálních sítích příspěvek ve stejném oblečení, kde drží miminko. Co z toho vyplývá? Někteří se domnívají, že Markéta zemře při porodu. Petr ale bude s Bárou vychovávat malého Kučeru jen sotva. Je bláhové domnívat se, že by Markétini rodiče dopustili, aby o jejich vnouče pečovala obyčejná prodavačka.

Zatím žádné lásce není v seriálu přáno. A to je něco, co diváky podle reakcí neuvěřitelně rozčiluje. Když si seriál pustí, nemají šanci si odpočinout. „Poslední dobou je to až moc drsné,“ píše na sociálních sítích divačka Františka. „Myslela jsem, že i v těžké době bude trochu dobra,“ přidává se Alice.

Těžko říct, zda tvůrci volání diváků o nějaký šťastný konec vyslyší. Vzhledem k těžké době lze předpokládat, že děj bude jen a jen přituhovat...

Zdroj: redakce, TV Nova, Facebook

KAM DÁL: Ani Zlaté labuti se chyby nevyhnuly. Mašek si objednává jídlo, které za války neexistovalo.