Zlatá labuť eskaluje, diváci mají jasno: Manželka Grubera je židovka, a to bude Irenino eso

Sarah Haváčová jako Linda Gruberová
Zobrazit fotogalerii (10)
  |   zajímavost

V seriálu Zlatá labuť každým dílem přituhuje. Diváci už se nemohou spolehnout na žádné rodinné či partnerské vazby. Petr Kučera z děje zmizel, roli hlavní postavy bravurně převzala Irena Mašková, po které v jednom z posledních dílů vlastní manžel vystřelil. Teď chystá drsné ultimátum. Bude to Irenina prohra v boji s Gruberem, nebo na něj ještě získá cennou páku? 

Na internetu má seriál Zlatá labuť nespočet fanoušků. Ti zakládají skupiny a diskutují nad tím, kam scenáristé děj posunou. Teď přišli s perfektní teorií! 

Jaký je pravý původ Gruberovy manželky?

Manželka Grubera, kterou hraje bravurně Sarah Haváčová, je podle nich židovka. Co je k té myšlence vede? Postava se jmenuje Linda, když jde ale Gruber ve 27. díle chodbou, křičí „Heleno!“  Už u stolu, kde seděl Gruber s Rudolfem, potomek rodiny Kučerů řekl, že není znám původ manželky plukovníka Grubera. „Co když je Linda ve skutečnosti Helena a je to židovka? Poloviční klidně,“ klade si otázku divačka Petra. Paní Gruberová totiž podle nich nejenže vypadá židovsky, ale zároveň se její manžel urazil, když byl dotazován na prokazání árijského původu. Historicky přitom není vyloučeno, aby nacista – třebas i zarytý – měl co dočinění s židy. Pochopitelně by to pro něj ale byla Achillova pata. A šance pro Irenu, které už dýchá na krk.

Pod příspěvkem divačky se hned vyrojil nespočet souhlasných komentářů a dalších konspirací. Že by diváci na Facebooku odhalili velké tajemství, které si zatím nechávala televize Nova jako své překvapení? Právě židovský původ Lindy by podle nich měl být esem v rukávu Ireny Maškové, která už pomalu ztrácí půdu pod nohama a hledá způsob, jak na Grubera vyzrát. Ten už ji momentálně krutě vydírá. Zejména kvůli její homosexualitě, kterou její rodina vnímá jako zradu a která je – i vzhledem k platným zákonům – trestná a považovaná za sexuální poruchu.

Diváci Zlaté labuti hledají různé teorie a zápletky

„V druhé řadě Irena bude muset využívat těžší zbraně, aby se vyrovnala s tím vším příkořím, které jí teď vstupuje do života. Takže můžu prozradit, že bude ještě ostřejší,“ řekla Irenina představitelka Kristýna Ryška. Herec Petr Stach také naznačil, že se Rudolf konečně odhodlal, aby se postavil své sestře. „Já myslím, že Irena už těch neplech nadělala dost a bylo na čase, aby se jí někdo postavil do cesty. A já se toho jako Rudolf rád ujmu,“ říká Stach.

„Já se ho snažím hrát tak, aby třeba i u někoho mohl vzbudit nějakou sympatii. Je to voják, který je v prostředí pro něj nepřátelském, takže jemu tak trochu nic jiného nezbývá, než se takhle chovat. Nechtěl jsem ho dělat prvoplánově jako negativní bestii, ale víc jako vojáka nebo úředníka, který se snaží co možná nejlépe vykonávat svoji práci,“ prozradil herec Jaroslav Plesl, který si v seriálu Grubera zahrál. To nahrává celé konspirační teoriii – velitel Prahy možná doopravdy skrývá tajemství, které by mohlo jeho i celou rodinu uvrhnout do nebezpečí. Bude to nakonec pravda? To už se brzy dozvíme!

Foto: redakce, TV Nova, VOYO, Facebook

KAM DÁL: Ve Zlaté labuti shání Kristýna andělíčkářky. Jejich pomoc někdy končila pro ženy smrtí.