Policejní razie v Kladně, zkušení komisaři autoškoly prý brali úplatky

 

Místo toho, aby studentni autoškoly v Kladně završili hodiny práce zkouškou a konečně dostali řidičský průkaz, odešli zklamaně domů. Důvodem bylo, že je prostě neměl kdo přezkoušet. Komisaře způsobilé k této činnosti totiž pozatýkala policie. 

Každá důležitá zkouška znamená hodiny dřiny a velkou nervozitu. Asi každý, kdo něco podobného zažil, už se těší, aby měl hodinu H konečně za sebou. Není snad nic horšího, než když je taková zkouška odložena. Přesně to se však stalo v pondělí studentům autoškoly v Kladně a situace zatím trvá. Jednoduše je nemá kdo zkoušet.

Tři zkušební komisaři, kteří ve městě působí, skončili v rukách policie. "Zatím se k tomu nebudeme vyjadřovat. Akce proběhla, ale zatím je předčasné cokoli sdělovat," tvrdila policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Sdílný zatím není ani kladenský magistrát, který měl na celé akci úzce spolupracovat. "Bohužel nejsme oprávněni poskytovat jakékoliv informace k průběhu vyšetřování. Nyní aktivně pracujeme na tom, aby byl co nejdříve obnoven provoz skládání závěrečných zkoušek žadatelů o řidičské oprávnění. Uvědomujeme si, jak je to pro žadatele důležité, a věříme, že řešení budeme znát během několika dnů," popsala mluvčí magistrátu Lenka Růžková.

Podle informací blízkých policii to ale vypadá, že zatčení komisaři brali úplatky a teď spadla klec. "Za 15 tisíc korun jste mohli dostat řidičák během pár hodin, nemazali se s tím," usmívá se náš zdroj z Kladna. Do celé kauzy jsou prý navíc zapleteni nejméně dva majitelé autoškol, konkrétně z Kladenska a Rakovnicka. Kdy se v Kladně znovu rozjede zkoušení studentů, je zatím ve hvězdách. Odborníci momentálně jaksi nejsou.