Studentská stávka, bláznivý voják a vyloučený Klaus

 

Týden se s týdnem sešel a zpráv se znovu urodilo jako hub po dešti. Zjistíte například, že exotický pavouk se může bez problémů objevit v supermarketu v Praze. Zprávou týdne je bezpochyby vyloučení Václava Klause ml. z ODS. 

Před čínskou ambasádou se komal happening na podporu Tibetu. Do ČR přijela Albrightová, aby si společně s námi připomněla vstup do NATO. Česko zasáhl silný vítr. Stovka vědců podpořila stávku středoškoláků za ochranu klimatu. Neratovická knihovna přichází s projektem S knížkou do života. Pivní kola zřejmě čeká zákaz v centru metropole.

Nádražka v Dejvicích je zachráněna. Má smlouvu do půlky roku 2022. Bubenečské nádraží čeká oprava. Usídlí se tu skauti nebo restaurace. Hlávkův most čekají zatěžovací zkoušky. Nepojednou tam tramvaje. Holešovickou tržnici konečně čekají lepší časy. Hlavní město vyhrálo spor s firmou Delta Center, která na nájemné dluží 246 milionů; spor trvá od roku 2012.

Pavouk vyděsil lidi v supermarketu. Dorazil v krabici od banánů z Kostariky. Sněmovna se zabývala podezřením kolem mýtného ve čtvrtek. Ve věku 86 let zemřel Stanislav Zindulka. Z Bohnic utekl bývalý voják, může být ozbrojený. Ombudsmanka stále dostává desítky stížností na tzv. šmejdy. Svět je tak stále plný hyen, kteří se nebojí okrádat ty nejvíc bezbranné.

Výrazné tání sněhu na horách může rozvodnit řeky. Ženy v Česku se teprve 17. března dostanou na loňský výdělek mužů. Česko si připomíná 80. výročí nacistické okupace. Tisíce studentů stávkovaly v ČR za ochranu životního prostředí. Hlas po zodpovědnosti tak zvedají ti nejmladší.  Zvedají se řeky. Na Šumavě platí povodňová pohotovost. Vedení ODS vyloučilo ze strany poslance Václava Klause mladšího. Ten byl nucen opustit stranu, která, jak on sám říká, vznikla u něj doma v kuchyni.

Klíčová slova: