Tipy a triky: Zkuste cibulový koláč!

Zkusíte náš recept?
Zkusíte náš recept?

Nevíte-li, co dobrého uvařit, zkuste Alsaský cibulový koláč, budete se zaručeně olizovat!

reklama

Ingredience
čerstvý kravský sýr
slanina
cibule
česnek 3 stroužky
sůl
pepř
Na těsto:
hladká mouka 400 g
voda 1 dcl
droždí 3/4 kostky
olivový olej 1 lžíce
sůl

Postup práce

Do mísy nasypte hladkou mouku, sůl, droždí, nalijte vodu a olivový olej - ze směsi vypracujte hladké těsto.

Těsto přikryjte fólií a nechte hodinku pěkně kynout v lednici.

Mezitím si rozehřejte pánev a orestujte na ní nakrájenou slaninku a cibuli.

Do čerstvého sýru přimíchejte sůl, pepř a nakrájené 3 stroužky česneku.

Vykynuté těsto rozválejte a opatrně přeneste na plech, potřete ochuceným sýrem a posypejte směsí cibule a slaniny.

Plech vložte do rozehřáté trouby a pečte přibližně 5 minut při 220 stupních. Upečený koláč nakrájejte a podávejte ideálně se sklenkou dobrého vína.

https://www.ctidoma.cz/clanek/publicistika/tipy-a-triky-zkuste-cibulovy-kolac-27259
reklama
#jídlo #mňamka #dobrota #cibulový koláč #cibule #koláč #vaření #snadné vaření #sklizeň
reklama

To nejzajímavější do Vašeho e-mailu

Máte zajímavou informaci? Chcete spolupracovat?
Kontaktujte šéfredaktora Martina Chalupu: chalupa@ctidoma.cz

© Centa, a.s.
Jakékoli použití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího užití a zpřístupňování textových či obrazových materiálů bez písemného souhlasu společnosti Centa,a.s. je zakázáno. Čtenář svým přihlášením do jakékoli soutěže na našem webu dává souhlas s tím, že v případě, že se stane výhercem této soutěže, může být jeho jméno na webu publikováno. Centa, a.s. využívala licenci ČTK a využívá fotografie z Depositphotos.