Barrandovské terasy, místo plné emocí a zašlé slávy

Veřejný rozhlas
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Bazén, budovy, gril, zbytky baru. To všechno stojí na Barrandovských skalách a kontroluje dění pod sebou na dálnici. V jedné místnosti svítí žárovka, pomůžete nám zjistit proč?

Dnes opuštěný bazén

 

Kdysi se tu procházeli nejvýznačnější osobnosti české kinematografie. Byla tady kavárna, bazén,

Brouk bar. Na skále se grilovalo a podávala výborná káva. Seběhli jste po kamenných schodech a ocitli se u bazénu s vysokou skokanskou věží.

 

 

 

 

Nynější vzhled Barrandovských teras

Nynější vzhled

To je bohužel minulost. Dnes místo zeje prázdnotou. I když to vypadá, jako by se někdo pokoušel alespoň o pozvolnou rekultivaci zeleně. Hodně keřů a některé stromy jsou vykácené. Poodejdete a dostanete se ke známému baru. Odtud je výhled přímo na rušnou silnic, jako ostatně snad z kteréhokoli místa. Dříve dole žádná nebyla. Jednalo se o klidné místo, kde se dalo relaxovat.

 

 

 

Zbytek dlažby před barem

 

Bezdomovci

Přímo pod barem je ještě jedno prostranství. Tráva vypálená, stojím přede dveřmi, které jsou ohořelé a pootevřené. Průzorem vidím po zemi konzervy a na stěně pověšené kabáty. Jasné hnízdo bezdomovců, kteří zde našli přístřeší a teplý kout. Rozhodně bydlí na jednom z nejexkluzivnějších míst v Praze.

 

 

 

Proč v jedné z místností svítí žárovka?

 

Zašlá sláva

Nahlížím oknem do objektu. Ve velkém sále v přízemí jsou na zdech nalepené hvězdičky, na protější stěně kresba staré Prahy. Jinak nic, jen nepořádek, špína a v jednom okně rozsvícená žárovka. Proč svítí napadá mě…? Moje rozhodnutí je jasné. Chci zjistit proč svítíš žárovičko a kdo ti platí proud? A co bude s celým objektem, který patří muži s řeckými kořeny? Exkluzivně to pro vás zjišťujeme.

 

 

Loučím se selfíčkem