Dobrá hudba i zábava rozezněla Žižkov

 

Camp Žižkov se v neděli nesl ve znamení hudby a charity. Vystoupily zajímavé skupiny a pro rodiny s dětmi byl připravený bohatý doprovodný program. Kolik se nakonec podařilo vybrat pro Zuzanku trpící Rettovým syndromem?

Rettův syndrom je neurovývojové genetické onemocnění vázané na X chromosom, které se projevuje téměř výhradně u dívek. U nás je toto onemocnění poddiagnostikováno, může být tedy skryto pod diagnózou dětské mozkové obrny, autismu či psychomotorické retardace.

 

 

V neděli se rozezněla muzika v Campu Žižkov. Už po dvanácté jste si mohli vychutnat nejlepší neděli v roce, tedy tradiční festival Sunday Music Jam. Za cíl nemá jen pobavit, peníze ze vstupného a prodeje suvenýrů jdou každoročně na dobrou věc. Letos, stejně jako loni, peníze dostane malá Zuzanka trpící vážným onemocněním, Rettovým syndromem.

 

O akci jsme informovali už minulý týden. Nejlepší neděle v roce je tady!

Camp Žižkov je unikátní projekt, který zřejmě skončí. V únoru proběhla demonstrace na jeho záchranu. Do této doby ale není jasné, jestli přežije rok 2016. Kromě Parukářky a zdejší skautské základy se tedy jedná o další místo, které by do budoucna mělo ustoupit výstavbě. Najdete tady kemp, kavárnu, bar, pořádá se zde nepřeberně akcí. Jeho záchraně můžete pomoci i vy! Stavte se a podepište petici!

I přes nepřízeň počasí se na místě sešlo hodně lidí, kteří měli stejný cíl, pobavit se a pomoci. Pro rodiny s dětmi byl připravený bohatý program. Děti mohly zkusit například malování na obličej, skákací hrad nebo si opekly dobrého buřtíka. V půl třetí startoval hudební program. Ten otevřela zpěvačka Sabina, další měla zahrát Tamara Schmidt, která nakonec na benefici nevystoupila.

Pro malou Zuzanku se vybralo 17 900 korun!

Dále jste si mohli vychutnat kapelu 1st Choice. Ta ohlásila, že zanedlouho představí nové album, na němž kluci pracovali v podstatě celé léto. Teď už chybí jen to trochu poladit a může se křtít. Na velkou slávu se určitě dostavte 18. října do pražského klubu Rock Café.

A kdo následoval? Zahráli kluci, kteří si říkají Th!s. Tahle čtveřice mladíků má docela slibně nakročeno. A představte si, na basu jim hraje Vojta Kotek. V rychlém sledu pak následoval Flattus, Vladivojsko a celou akci uzavřela kapela Cruadalach. Folk metalová záležitost doslova rozpálila publikum. Zároveň na banefici oznámili, že končí nejen kytarista, ale i zpěvák Jan „Radalf“ Vrobel.