Může hovado vládnout zemi? Dlouhodobě ne, ale zůstane tu po něm milion a půl nebožáků

Diví se někdo tomu, co se v Česku děje, když nám vládne urputné hovado?
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Hovado, které nám teď vládne z pozice premiéra, tu nebude navždy. Než začnou jeho příznivci nadávat a zaplavovat sociální sítě urážkami na naši adresu, rovnou je vrátíme zpět do klidového režimu. Sám Andrej Babiš se totiž hovadem nazval, dokonce urputným. Gratulujeme předsedovi vlády k jeho sebereflexi, správně se pojmenovat nedokáží všichni. Zásadní otázka však zní, jestli může hovado vládnout České republice? A pak je tu další háček, vlastně milion a půl háčků.

/KOMENTÁŘ/ Současný předseda vlády tu nebude věčně. Myšleno ve funkci. Podle některých odborníků už mu zvoní hrana a je jen otázkou času, kdy se pod obrovským tlakem ze všech stran zhroutí jako domeček z karet. Nebo se mu něco zhroutí. Jeho firmy se zhroutí. Jeho pseudokamarádi se zhroutí. Ono je vlastně jedno, co se zhroutí. Ať půjde k zemi cokoli, Andrej Babiš namočený prakticky do všeho, co se v této zemi děje, půjde spolu s tím. Nebude to však důvod k jásotu. 

Po Babišovi stádo

Po nás potopa, po Babišovi stádo. Dokonce ne malé, může mít bratru milion a půl hlav, tak nějak vypadají volební preference hnutí ANO. Co s ním? Co se dělá s takovou masou? Ve zlaté éře Divokého západu by stádo skotu odvedli do Dodge City a hotovo dvacet. Jenže tohle nejsou kravičky ani býčci. Možná naivky a naivové? Informací už mají přeci dost, aby poznali škodnou. 

Spíš ale nebožáci. Napálení, obalamucení, okouzleni chimérami a sliby, které se vznášejí ve vzduchoprázdnu, které zůstalo po velké party Andreje a jeho spolupachatelů. Nezbude nic, státní rezervy se projedly a rozdaly, prodalo se vše, co mělo cenu. Ale oni, oni zůstanou. Ti, co mu tohle dovolili. 

Kostlivců má plné skříně

Někdo premiéra nazývá Jidášem, jiný Spasitelem a pomalu i obrozencem či Otcem vlasti. Není ani jedno, netřeba ho jakkoli glorifikovat. Dnes je už jen zoufalým mužem zoufale se snažícím nastrkat do skříní kostlivce, které na něj padají z temných, ale už i světlých koutů. Nejsou neviditelní, naopak. Každý se na ně může podívat a pomalu se jich dotknout. Agrofert, dotace, Čapí hnízdo, Evropská komise, Audit a mnoho dalších. 

Dlouhodobě neúnosné, ať vlastníte cokoli, platíte kohokoli a ovládáte jakékoli figurky na jakékoli šachovnici. Byť mu nelze upřít obrovskou moc, tak i Alexandr Makedonský či Adolf Hitler mocí vládli, než se jejich impéria stojící na vratkých nožkách zhroutila...a zase se už nám něco hroutí. Překvapivé? Vůbec ne. 

Pojďme jim to prostě vysvětlovat

A tak tu na jedné straně bude stát lynčující dav plný rozhořčení a spravedlivého hněvu na ty, kteří zavinili to, že i třicet let po sametové revoluci máme u moci bývalého agenta StB a jeho rudou kohortu podporovanou koryt chtivými borci s růží ve znaku. Na straně druhé podvedená masa, která si zřejmě ještě vůbec nebude uvědomovat, co se děje a proč se k nim blíží ten ryk a cinkání zbraní. Najednou bác, budou v sobě. Co se bude dít, snad ani nedomýšlet. Jen by se nad tím možná chtělo už dnes zamyslet. Třeba na náměstí, až se zase bude demonstrovat. 

Chtělo by to nějaký plán, jestli tu postavíme ghetto, nebo to raději zkusíme ještě párkrát vysvětlit. Ukázat na příkladech. Jsem pro druhou variantu. Pojďme si s těmi, co nás tak nenávidí, ještě několikrát sednout. Třeba jim i namalovat, o co všechno přicházejí. Nejsou zlí, jen podvedení a ošálení sliby, že se budou mít lépe. Všichni se přeci chtějí mít lépe, na tom není nic špatného. I když to za Andreje Babiše reálné nikdy nebude, neumí jim to tedy dopřát někdo jiný? Kluci a holky z Milionu chvilek? Vy na to přeci máte...