Jedině Tereza: Má vůbec smysl vidět novou romantickou komedii?

Premiéru snímku Jedině Tereza si nenechali ujít mimo jiné ani Lenka Vlasáková, Veronika Khek, Igor Orozovič, David Matásek a Emma Smetana
 

V dílnách českých tvůrců se zrodila romantická komedie s názvem Jedině Tereza. Můžete se v ní těšit na hlavní postavy v podání Igora Orozoviče a Veroniky Khek Kubařové. Dále také např. na Emmu Smetanu, která to ve snímku Igorovi pořádně zavaří. Prozradíme vám, co od toho čekat.

V pražském kině Lucerna proběhla premiéra romantické komedie v režii Jaroslava Fuita Jedině Tereza. V hlavních rolích si ve snímku zahráli Igor Orozovič jako Tomáš a Veronika Khek Kubařová jako Tereza.

Tomáš s Terezou se seznámili na střední škole a už tehdy to mezi nimi zajiskřilo. Začali spolu chodit a vydrželo jim to až do dospělosti. Tomášovi se profesně daří, zatímco jeho drahá polovička se neúspěšně snaží rozjet své vlastní podnikání, ale ve vztahu jim vše klape tak, jak má. Ale ne na dlouho...

Jde o další romantickou komedii, která je založená na tom, že se v ní hroutí několikaletý vztah na základě jednoho nedorozumění, které by ještě ke všemu šlo bez problémů logicky vysvětlit. Samozřejmě ale shodou náhod k vysvětlení nedojde.

Na tuto nešťastnou situaci se poté nabalují podobně zbytečné a lehce vyřešitelné problémy a to vyústí v pláč a zoufalství. Tereza si stěžuje své matce a Tomáš se jí pomocí různých strategií, které okoukal v televizi, snaží získat zpět.

Jde tedy o takovou klasickou romantickou komedii s ohranou zápletkou, která ale přesto diváky potěší a pobaví nesčetnými odkazy na filmovou klasiku, a prekérními situacemi, kterými ve filmu opravdu nešetřili.

Pro ty, co se řídí spíše chladnými daty, přinášíme výsledek z Česko-Slovenské filmové databáze, kde snímek získal úctyhodných 74 %.

Zdroj: CSFD.cz

KAM DÁL: Belmondo nebyl krasavec, říká Jiří Krampol a prozradil, proč slavného herce obdivoval