Prokletý klub 27: Nehody, sebevraždy a hrozný životní styl zabil ve 27 letech nejen Cobaina nebo Winehouse

Amy Winehouse stejně jako několik dalších umělců zemřela ve věku 27 let
 

K životu umělce patří divoký osud. Sláva a peníze v mladém věku mohou člověku zamotat hlavu natolik, že už se z toho nikdy nedostane. Sex, drogy a rock and roll je slogan, který není planým výkřikem, ale pro mnohé z obětí popularity opravdovým životním stylem. Jaké osobnosti patří do klubu 27?

Pokud jste tento milník překročili, můžete si v klidu oddechnout. Přežili jste období, kdy rockové hvězdy obvykle padají k zemi. Neúnosná genialita některé jedince dovedla až k tomu nejradikálnějšímu řešení. Litry alkoholu a drogová závislost většinu z nich dohnaly až k sebevraždě nebo předávkování. 

Janis Joplin

Divoké období hippies bylo svou volnomyšlenkářskou filozofií svobodné, ale velmi nebezpečné. Jedna z mnoha obětí drogové nespoutanosti byla i Janis Joplin. Americký bluesová a rocková zpěvačka je považována za představitelku bílého soulu. Její život skončil předávkováním. Byla nalezena mrtvá na hotelovém pokoji v Los Angeles. 

Jimi Hendrix

Hlavní hvězda Woodstocku v roce 1969 si svoji světovou slávu dlouho neužila. Fenomenální kytarista a zpěvák se zapsal do dějin rockové hudby nejenom brilantní hrou na kytaru, ale také nespoutanou show, kde svůj nástroj během vystoupení zapálil a vzýval jako Boha. Jeho smrt je zahalená do nejasností. Oficiální příčina byla kombinace prášků na spaní a drog, které způsobily, že se v hotelovém pokoji v Notting Hill Gate udusil svými zvratky. 

Jim Morrison

Ani tento slavný frontman kapely The Doors neunikl silné alkoholové a drogové závislosti. Definitivní konec života ho dohnal v Paříži, kde dodnes leží na slavném hřbitově Pére-Lachaise.

Kombinace silné dávky alkoholu a špatného fyzického stavu byly nejpravděpodobnější příčinou jeho úmrtí. I zde vznikají dodnes spekulace, jestli nešlo o předávkování drogami. Byl nalezen ve své vaně. Jako příčina smrti byla oficiálně uvedena srdeční zástava, hypotéza, že šlo o předávkování drogami, nebyla jednoznačně potvrzena.

Kurt Cobain

Hlavní představitel kapely Nirvana byl ve 27 letech nalezen s prostřelenou hlavou, odloženou brokovnicí a poslední dávkou heroinu. Ta zahrála zcela zásadní roli v konci jeho života. K sebevraždě ho údajně dohnalo mnoho okolností. Deprese, vztah s Courtney Love, drogy a nemoc žaludku způsobily, že si podle oficální verze Cobain vzal život sám.

Stejně jako u ostatních členů klubu 27 se i zde vyrojilo mnoho spekulací, které zpochybňují jeho sebevraždu. Nejčastější teorií je domněnka, že vraždu provedla Courtney Love, protože nesouhlasila s rozvodem, o který Kurt Cobain zažádal. 

Amy Winehouse

Zpěvačka, která se v populární hudbě stala doslova zjevením, neunesla příval obrovské slávy a úspěchu. Stejně jako u ostatních členů klubu 27 se i ona stala obětí zhýralého života rockové hvězdy. Blížící se tragédii bylo možné zaznamenat na posledních koncertech, kdy byl stav britské zpěvačky na pokraji zhroucení. Opilá a fyzicky zdevastovaná se stala pouze smutným stínem slavné umělkyně. Nakonec byla bodyguardem nalezena mrtvá ve svém domě v Londýně. S 4,16 promile zemřela na otravu alkoholem. 

KAM DÁL: Psychopat bez špetky lítosti. Masový vrah Breivik před deseti lety střílel do dětí