V seriálu ZOO září legendy českého dabingu. Které známé hlasy zní z televizních obrazovek?

Martina Hudečková a Robert Urban jsou ve skutečnosti přátelé
  |   osobnost

V hlavním vysílacím čase se seriál ZOO těší nesmírnému úspěchu. Kromě lákadla, kterým je nepochybně Eva Burešová, září v seriálu i další hvězdy, které možná nepoznáte po vzhledu, rozhodně vám ale neunikne jejich hlas. O koho se jedná? 

Seriál ZOO nahradil v hlavním vysílacím čase diváky tolik milovanou Slunečnou. Překvapivě se těší téměř totožné oblibě fanoušků, a to zejména kvůli hereckému obsazení, které je znovu zvoleno naprosto bravurně. Televize Prima zkrátka ví, na koho cílit. I teď dala do hlavní dějové linky milostný příběh dvou mladých lidí, což u diváků, zdá se, perfektně funguje. 

Miriam Chytilová

Milujete vždy perfektní Jennifer Aniston? Právě jí propůjčila hlas v seriálu Přátelé Miriam Chytilová. V seriálu ZOO se objevuje v roli vychovatelky Viky, která jí tak trochu pomáhá s hrou na falešnou sestru Alex. Stejně jak tomu bývá u dětí z dětských domovů, i tady se ukazuje, že je pro Viky vychovatelka náhradní maminkou. I když už v dětském domově nežije, stále se za ní vrací a znamená pro ni domov. 

Miriam je 56 let a dodnes je dabingovou legendou. V dětství se ale proslavila filmovou rolí, a to jako Klárka v Tajemství proutěného košíku. Objevila se dokonce ve dvou oscarových filmech, a to ve Formanově Amadeovi a Koljovi režiséra Jana Svěráka. Mimo Aniston dabuje také Meg Ryan, Jodie Foster nebo Anne Heche. Podle informace webu fdb.cz pracuje dnes v rodinné firmě, která se zabývá rozvozem lékařských přístrojů, a pečlivě si střeží soukromí. O své první dabérské zkušenosti sdělila pro iDNES.cz: „Já jsem se tak bála, že praskne, že to neumím! Nic jsem neřekla, šíleně jsem se soustředila. Když to skončilo, tak jsem pípla: Já jsem poprvé v dabingu.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený ZOO (@prima_zoo)

Martina Hudečková

Patří k našim předním dabérkám, část svého života dokonce strávila vedle režiséra Juraje Herze, se kterým se sblížila při natáčení Habermannova mlýnu. V seriálu ZOO hraje Evu Uhlířovou, vedoucí infocentra ZOO, která se věčně handrkuje s Halinou Pawlowskou alias Lenkou Hrabalovou, pracovnicí infocentra, která rozdává jednu moudrou radu za druhou. 

Ve věku 58 let je stejně jako Miriam dabingovou královnou. Nadabovala například nešťastnici Bridget Jones nebo Kryšpínu z Čertovy nevěsty. Při natáčení se totiž některé původní hlasy Troškovi nezdály, a tak je nechal předabovat. Ale to není vše! Krásná Baby, která nesedí v koutě a uhranula Patricka Swayze v Hříšném tanci, mluví jejím hlasem také. A pokud uvidíte film s Helen Hunt, třeba Vějíř lady Windermerové, už víte, kdo ji mluví. Otcem Martiny je bývalý režisér Národního divadla Václav Hudeček. Původně z ní chtěl mít klavírní virtuosku. To by dabingový svět přišel o hotový poklad!

Ludmila Zábršová-Molínová

Tato dáma, jejíž hlas je přímo pohlazením na duši, hraje dobrou duši i v seriálu ZOO. Její postava Illona Lišková je hospodyní u soudce Kříže a trpělivě snáší veškeré ponižující chování od mstivé Markéty. Také pomáhá Viky, aby si k soudci našla cestu, a udržuje pod pokličkou její tajemství o falešné sestře. 

Ve věku 72 let z Ludmily stále vyzařuje dobrá a živelná energie. Od začátku je svým hlasem spjata se seriálem Simpsonovi, kde dabuje hned několik postav, a to třeba matku ředitele školy Skinnera, ženu s kočkami Eleanor, kuchařku ze školní jídelny nebo matku Marge. „Co je starý a zlý, tak to je moje,“ řekla pro Super.cz. Nadabovala i Livii v animáku Auta nebo Roz v Příšerkách s.r.o. V Pomádě jste ji mohli slyšet jako ředitelku McGeeovou.

Zdroj: csfd.czwikipedia.orgiDNES.czdivadlopalace.czfdb.cz

KAM DÁL: Eva Burešová se v seriálu ZOO topí v dluhové pasti. Jak se vyhnout exekutorovi v reálném životě?

Klíčová slova: