Pokračování legendárního seriálu ukazuje krutou realitu. Unesou čtyřicátnice pohled na stárnoucí Carrie a spol?

Carrie ze Sexu ve městě už dávno není sexy třicátnicí
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Legendární televizní seriál Sex ve městě se dočká svého pokračování - bez Samanthy, s Božským i Carrie a starostmi padesátnic. Podle záběrů z právě probíhajícího natáčení přinese desetidílná minisérie pohled do reality, v níž se tvůrci nesnaží následky stárnutí hlavních hrdinek nijak skrývat. A právě tato realita vyvolává ještě před dotočením značnou paniku u valné většiny žen, které seriál od roku 1998 sledovaly. 

 

Kolik z 94 epizod slavného seriálu, odehrávajícího se na Manhattanu, jste viděla? „Všechny! Několikrát, a k tomu i ty dva filmy!“ Zřejmě takto odpoví mnoho z dotázaných žen, které v období mezi svými 20 a 30 lety propadly kouzlu sledování dnes již legendárního seriálu Sex ve městě. V hlavní roli se Sarrah Jessicou Parkerovou, sloupkařkou, módní ikonou a kamarádkou dalších tří třicátnic, které se snaží užívat si naplno své životy. Carrie, Miranda, Charlotte a Samantha bavily starostmi dospělých žen, hledajících lásky, vztahy, řešících běžné problémy i zásadní životní otázky. Scénář byl napsán tak chytře, že si každá divačka připadala jako jejich pátá kamarádka a byly pro ni inspirací nejen v oblékání, ale i stylu života. Navíc často dostávala i odpovědi na otázky, které právě ona sama řešila ve svém reálném životě. 

Pokračování bez Samanthy

Sex ve městě byl oceněn osmi Zlatými  glóby, sedmi cenami Emmy a vysílal se po celém světě. Ze Sarah Jessici Parkerové se stal idol milionů žen a i v těch nejmenších zemích naší planety vznikaly přátelské čtveřice, které společně prožívaly vztahy jako jejich seriálové předlohy. Skvělý seriál následovaly dva neméně úspěšné celovečerní filmy a už se zdálo, že se studnice nápadů s podtitulem Sex ve městě zcela vyčerpala. Jenomže znovuobnovení oblíbených filmů či seriálů již několik let opravdu letí, a tak se tvůrci "pohádky z Manhattanu" rozhodli stvořit minisérii s názvem And Just Like That

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený E! News (@enews)

 

Od počátku příprav bylo jasné, že se v nových deseti dílech neobjeví Samantha, tedy Kim Catrallová, která se zbylými třemi herečkami rozhodně neprožívala v reálném životě nerozlučné přátelství. Dlouho se spekulovalo, zda bude chybět i pan Božský, tedy Cariina životní láska v podání Chrise Notha. Ten nakonec těsně před dopisováním scénáře na nabídku producentů kývnul a v minisérii si zahraje.

 

 

Carrie po padesátce

A o čem bude "nový Sex ve městě" vyprávět, když od premiéry posledního seriálového dílu uplynulo již 17 let? HBO Max ve svých materiálech uvádí: „Nové příběhy budou sledovat Carrie, Mirandu a Charlotte, jak prošly komplikovanou realitou života a přátelství od svých 30 let k ještě komplikovanější realitě života a přátelství kolem padesátky.“ Co si pod tím představit? To nám napovídají fotky, které se z natáčení objevují na sociálních sítích. Sarah Jessica Parkerová šokuje především svým vzhledem. 

Zatímco štíhlou postavu si herečka udržela po celá desetiletí, zub času se projevil nelítostně na její tváři. Vyhublý obličej dává vyniknout vráskám, přehnaně zesvětlené vlasy nad čelem vyvolávají pocit, že v minisérii dostaneme místo sexy Carrie "indiánskou babičku", oděnou v nejnovějších modelech od nejslavnějších návrhářů. Carrie totiž už opravdu není sexy, což není hodnotící komentář, ale fakt, který vidí všichni. 

A právě tato realita odhaluje pro divačky, které seriál milovaly před dvaceti i deseti lety, krutý pohled na sebe sama. Stárnutí se totiž nevyhýbá nikomu - nešetří hollywoodské hvězdy, ani ty, které je obdivují a sledují. A tak nejedna fanynka původního Sexu ve městě při pohledu na botoxem vylepšenou Charlotte a Mirandu, jež svůj věk nese s elegancí a nadhledem, předem hlásí, že se na And Just Like That možná ani nepodívá.

O třiadvacet potažmo sedmnáct let starší ikonické herečky totiž bez skrupulí ukazují realitu, kterou se divačky snaží den co den nevidět v odrazu svého zrcadla v koupelně. A nechat si ji připomenout sledováním seriálu o starostech padesátnic bude podívaná, k níž potřebuje mít každá žena po čtyřicítce po ruce i kámošky, které s ní to břímě stárnutí společně ponesou. 

KAM DÁL: Kalouskův olympijský týden: Bartošův přešlap, Vojtěchův nedošlap. A nakonec na pivo s Babišem.